Goed nieuws voor de MotoGP-liefhebbers. De Spanjaard Marc Marquez, zesvoudig wereldkampioen in de discipline, heeft op medisch vlak groen licht gekregen om de competitie te hervatten. Hij zal tijdens de Grand Prix van Portugal zijn wederoptreden vieren.
Marc Marquez was maanden out omwille van een gebroken rechter bovenarm. Er is nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel, want hij kan volgende week eindelijk weer racen in de Grand Prix in Portimao, Portugal. Dit is een grote opluchting voor de Spanjaard, wiens laatste race al van juli 2020 dateert.

Het is uiteraard koffiedik kijken welk niveau hij zal halen. Het is echter belangrijk dat hij weer ritme kan opdoen voor het volgende seizoen. Met 40 punten achterstand op leider Johann Zarco zal het moeilijk zijn om hem nog van de troon te stoten.

Meerdere operaties

Tijdens de GP van Jérez in juli 2020 kwam Marquez ten val. Het verdict: een gebroken rechterarm. Er werd een plaat gezet en amper zes dagen later probeerde de piloot al te hervatten, maar de pijn was te groot. Daar kwam dan ook nog eens bij dat hij de plaat in zijn arm forceerde bij het openen van een raam. Daardoor was er nog een operatie nodig en in totaal moest hij drie operaties ondergaan.

De Catalaan was door al die operaties vele maanden buiten strijd en dat was balen. Hij had immers gehoopt om eerder terug te keren, maar de medische staf oordeelde dat hij beter zijn tijd nam. Tijdens de derde Grand Prix van het seizoen kan hij met zijn Honda alvast weer gaan racen. Hopelijk blijft Marquez nadien verlost van fysieke ongemakken.