Manchester City ontmoet vanavond Borussia Dortmund. In de heenwedstrijd werd het 2-1 en de Duitsers zorgden voor heel wat problemen bij de Engelsen. Manager Pep Guardiola hoopt dat zijn aanvallers bij de les zijn, waaronder Riyad Mahrez.
Manchester City haalde in de zomer van 2018 Riyad Mahrez voor maar liefst 67,80 miljoen euro weg bij Leicester City. De Franse Algerijn was een sensatie bij Leicester en hij mocht het op zijn 27ste een stapje hoger proberen. Met een dure aankoopprijs waren de verwachtingen zeer hoog.

Goede statistieken

Die kon de linkspoot aanvankelijk niet inlossen. De vorige twee seizoenen schipperde hij tussen bank en basis bij Manchester City en hij was een beetje de ideale invaller. Mahrez speelde de eerste twee jaren in Manchester 94 wedstrijden en daarin was hij toch nog goed voor 25 doelpunten en 28 assists. Statistieken die zeker niet onaardig waren.

Dit seizoen staat de teller op 40 wedstrijden met 10 goals en 7 assists. Dit seizoen is hij een vaste waarde geworden bij de Engelse topclub en met zijn passing, snelheid en dribbels is hij bijzonder belangrijk in het aanvalsspel van City. Op zijn 30ste is Mahrez daardoor één van de sterkhouders geworden en daardoor moet Raheem Sterling tevreden zijn met een plaats op de bank.

De volgende stap zetten

Tegen Dortmund was hij tijdens de 2-1 zege goed voor een assist en het is op dit toneel dat Mahrez de volgende stap moet zetten. Hij was op het kampioenenbal goed voor 21 wedstrijden met daarin 2 doelpunten en 10 assists. Dat gebeurde vaak tegen ploegen die niet tot de Europese top behoren, zoals pakweg Shakhtar Donetsk en Borussia Mönchengladbach.

De man met de geniale linksvoet moet op zijn 30ste nu ook echt de stap naar een speler van wereldklasse zetten door ook in dit stadium van de Champions League zijn ploeg bij de hand te nemen. De assist thuis tegen Dortmund was alvast een goed begin, maar Guardiola hoopt dat Mahrez zijn evolutie als speler nog verder kan doorzetten op het allerhoogste niveau en tegen de grootste Europese clubs.

Het speelschema van de kwartfinales:

Woensdag 14 april 2021:
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Liverpool – Real Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Borussia Dortmund – Manchester City: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports. Het verdere verloop van de Champions League kan je volgen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!