KVC Westerlo is er vrijdagavond (alweer) niet in geslaagd om die laatste strohalm te pakken in de strijd om de tweede plek. De Kempenaars speelden 2-2 gelijk tegen RWDM en zijn zo definitief uitgeschakeld voor de promotie.
De troepen van Bob Peeters konden tot twee keer toe een achterstand ophalen. De onvermijdelijke Cicek zette de 0-1 van Terki recht terwijl Keita twaalf minuten voor tijd de 1-2 van Claes uitveegde. Desalniettemin konden de Kempenaren zich alweer niet naar een driepunter knokken waardoor ze nu al zes wedstrijden op een rij niet meer konden winnen.

Opvallend is wel dat Westerlo in die zes laatste matchen ook maar 1x verloor (1-0 bij Lommel). De vijf andere duels eindigden telkens op een gelijkspel. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Kemphanen zich de kampioenen van het gelijkspel mogen noemen. Het was al de 12e keer dat Van Eenoo en co de punten deelden dit seizoen; een evenaring van het competitierecord van... KVC Westerlo en Union

Weg met promotiedroom

Een schrale troost, want in het Kuipje hadden ze dit seizoen liever een andere titel gepakt. Al snel werd duidelijk dat Union een maatje of twee te sterk was waardoor de fixatie op de tweede plaats (en de daarbijhorende barragematchen) kwam te liggen. Maar ook die vlieger gaat sowieso niet op. Westerlo kan mathematisch nog wel op gelijke hoogte komen van Seraing als de Luikenaars alles verliezen en Westerlo de komende twee duels wint (en dan hebben we het nog niet over Lommel en Deinze).

Maar aangezien Seraing sowieso meer matchen gewonnen zal hebben dan Westerlo, kunnen de Kempenaars niet meer boven Les Métallos eindigen.