De Rode Duivels futsal spelen in Finland voor hun EK-ticket

Sport | Na een prestigezege tegen Italië trekt België dinsdag naar Finland. Inzet: de tweede plaats, die recht geeft op een ticket voor het EK Futsal 2022.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het zijn drie heel belangrijke punten voor de teamgeest. Maar we hebben vandaag nog niets gewonnen. Ja, we hebben drie punten gepakt en reclame gemaakt voor het futsal in België, maar, zoals we voor de partij al wisten: in Finland zullen we de kwalificatie moeten binnenhalen. Als we daar kunnen winnen, zullen we maandenlang mogen dansen.” 
 
Veel reden tot juichen na de onverwachte thuiszege tegen Italië is er dus niet, volgens Karim Bachar. De bondscoach beseft maar al te goed dat de strijd nog bijlange niet gestreden is, en het zwaarste nog moet komen. Het is nu meer dan ooit zaak om de “voetjes op de grond te houden”. Waar iedereen de dubbele confrontatie tegen Italië had aangestipt als voornaamste horde richting het EK, blijkt Finland nu de grootste uitdager te zijn op weg naar het EK 2022.
 
De Montenegrijnse déclic
 
België heeft bewezen: het is tot zowel het beste als het slechtste in staat. De Rode Duivels etaleerden hun klasse tegen Italië, in zowel de heen- als terugmatch, maar ook thuis tegen Montenegro en Finland. Maar de Belgen begingen tegen deze twee laatsten eveneens een uitschuiver. Bij aanvang van deze campagne moesten de troepen van Karim Bachar al meteen de punten delen met Finland, terwijl ze op een bepaald moment nochtans 3-1 voor stonden. In Montenegro verliep het nog stroever en kenden de Rode Duivels een totale offday, met een 4-3 nederlaag tot gevolg. “Toen waren we niet goed. Maar hadden we toen gewonnen, hadden we misschien nooit die zege geboekt tegen Italië. Die verloren wedstrijd gold als een stevige waarschuwing, nadien hebben we ons goed herpakt”, luidde de analyse van de bondscoach. 
 
De ploegmaats van Omar Rahou waren uit op revanche en legden een heel andere mentaliteit aan de dag in de laatste tweede wedstrijden tegen Italië: het kruim van Europa, en zelfs wereldtop in het futsal. “Dat was een bonus. We wilden een goede match spelen om de match tegen Finland met een goed gevoel aan te vangen, want dat is de belangrijkste wedstrijd”, legde de Belgische Gouden Schoen uit.
 
Klaar om te strijden tot de dood
 
Anders dan vooraande wedstrijden, toonde België in de Country Hall vorige donderdag dat het over de nodige veerkracht beschikt om terug te keren na een achterstand. Dat gegeven zal van pas komen in het duel in Scandinavië, waar België een solide en stug team wacht. “We trekken niet naar Finland om achteraf met spijt huiswaarts te keren. We gaan alles geven, ons hart en onze ziel, voor deze wedstrijd, en we gaan er alles aan doen om België zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. We zullen ons hoofd ervoor leggen”, aldus Omar Rahou.
 
De emoties zullen ongetwijfeld een rol spelen langs beide kanten. België heeft zich klaargestoomd om de confrontatie op z’n best aan te vatten: “We hebben een gezonde mix van ervaring en jong talent. Door dit soort matchen te spelen doen de jonkies ervaring op, om in de toekomst uit te groeien tot leiders”, onderstreepte Karim Bachar. “We hebben alles in eigen handen. Dat is zeer belangrijk in futsal. We moeten niet rekenen: als we winnen, gaan we naar het EK”, voegde hij daar nog aan toe.
 
Alle kwalificatieduels van de Rode Duivels voor het EK 2022 zijn live te volgen via Proximus, dat de wedstrijden aanbiedt op Proximus Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx, en gratis op Proximus Pickx.
 
Het programma in aanloop naar het EK:
 
28 januari 2021 : België - Finland (3-3)
2 februari 2021 : België - Montenegro (6-2)
4 maart 2021 : Montenegro - België (4-3)
9 maart 2021 : Italië - België (4-1)
8 april 2021 : België - Italië (5-4)
13 april 2021 : Finland - België
14-17 november 2021: eventuele barrages
9 januari -6 februari 2022 : eindfase van het EK

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top