ZywOo en Perkz staan in de “30 under 30” van Forbes

Nieuws |

Mathieu “ZywOo” Herbaut, de gerenommeerde CSGO-speler van Team Vitality, en Luka “Perkz” Perkovic, League of Legends-lid bij Cloud9, behoren tot de persoonlijkheden die door het tijdschrift Forbes zijn opgenomen in zijn Europese lijst van “30 under 30”.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elk jaar publiceert het wereldberoemde tijdschrift Forbes zijn “30 under 30”-ranglijst. Zoals de naam al aangeeft, zijn in deze rangschikking 30 persoonlijkheden onder de 30 jaar opgenomen die het afgelopen jaar hun sporen hebben verdiend op hun werkterrein. Dit jaar zijn twee bekende esporters erin geslaagd door te dringen tot de Europese versie van de ranglijst, waarin een deel voorbehouden is voor de videospelletjesindustrie.

De fans van Team Vitality waren eerder deze week opgetogen toen ze zagen dat Mathieu Herbaut, beter bekend als ZywOo, in het klassement was opgenomen. Nadat hij twee jaar op rij door de gespecialiseerde medium HLTV uitgeroepen werd tot beste speler ter wereld, is het nu een tijdschrift met een grote reputatie dat de 20-jarige speler beloont. De jonge Fransman kan dus opnieuw een extra lijntje toevoegen aan zijn cv.

Het moet gezegd worden dat de speler niet meer moet werken aan zijn reputatie. ZywOo, een unieke ongeslepen diamant die in oktober 2018 door Team Vitality werd opgegraven, is sindsdien nooit gestopt met indruk maken. Of het nu zijn ongelooflijke individuele plays zijn of zijn regelmaat over de seizoenen heen, het is duidelijk dat hij kwaliteiten heeft die niet ongebruikt mochten blijven.

Maar hij is niet de enige esporter die een plaats heeft op de ranglijst. Andere game, andere speler! De Kroaat Luka “Perkz” Perkovic, een grote speler in League of Legends, staat er ook in. De aanvoerder, eerst midlaner en daarna botlaner van G2 Esports, leidde zijn team naar de top van de competitie, waardoor zijn organisatie verschillende Europese titels won en in 2019 de grote finale van de Worlds bereikte! Perkz stapte onlangs over naar Cloud9 in de Noord-Amerikaanse LCS om terug te keren naar zijn favoriete positie: de midlane.

De keuze voor Perkz lijkt misschien onterecht in vergelijking met de carrières van andere spelers. Maar je kan niet ontkennen dat hij door naar Noord-Amerika te verhuizen een prachtige erfenis heeft achtergelaten die duizenden spelers en esportsfans doen wegdromen.

Copyright afbeelding: Riot Games & Team Vitality

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top