Hoewel er momenteel nog vier teams een mathematische kans maken op de tweede plek, is de kans reëel dat RFC Seraing dit weekend al zekerheid vergaart over deelname aan de promotiebarrages.
Met nog drie speeldagen voor de boeg tellen de Luikenaars vijf punten meer dan eerste achtervolger Lommel SK terwijl SK Deinze en KVC Westerlo al tegen een achterstand van zeven punten aankijken.

2. RFC Seraing: 45
3. Lommel SK: 40
4. SK Deinze: 38
5. KVC Westerlo: 38

Seraing speelt zaterdag thuis tegen Deinze en kan de Oost-Vlamingen dus definitief uit de race knikkeren. Makkelijk zal dat niet worden, want Deinze is al enkele weken ongeslagen. Vrijdag al speelt KVC Westerlo thuis tegen RWDM terwijl Lommel zondag gastheer speelt voor kampioen Union SG.

Hieronder zetten we even alle scenario's voor de 26e speeldag op een rijtje.

Seraing wint

Lommel SK moet winnen van Union om in de race te blijven. SK Deinze en KVC Westerlo zijn sowieso uitgeteld in de strijd om de tweede plek.

Seraing speelt gelijk

SK Deinze is uitgeschakeld omdat het zelf ook drawt dan. KVC Westerlo moét winnen om een kansje te behouden. Lommel moet minstens gelijkspelen, maar wint beter (ruim) omdat het doelsaldo van Seraing beduidend beter is bij een eventuele gelijke stand na 28 matchen (+15 vs. +4).

Seraing verliest

SK Deinze blijft in de running omdat het dan zelf gewonnen heeft. Lommel blijft sowieso in de running ongeacht het resultaat en KVC Westerlo moet winnen om een waterkansje te behouden.