Waar kijken de Belgen naar op Netflix?

In tijden van lockdown en verveling brengt Netflix soelaas, maar wat als je watchlist alweer leeggekeken is? Misschien kan je wel inspiratie halen uit de films en series die momenteel het populairst zijn in ons land. Proximus Pickx stelt er vijf voor.

The Serpent

In deze achtdelige miniserie volgen we het waargebeurde verhaal van seriedoder Charles Sobhraj, een meesterbedrieger die in de jaren 70 zijn slachtoffers selecteerde onder de hippietoeristen. Met hun identiteitspapieren op zak reisde hij de wereld rond om gestolen juwelen te verpatsen. Het was uiteindelijk de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg die hem op het spoor kwam toen hij de moorden op Nederlandse toeristen onderzocht. Tahir Rahim, winnaar van de César voor Beste Acteur en genomineerd voor een Golden Globe, kruipt in de huid van de mysterieuze seriedoder. In de regiestoel vinden we Tom Shankland, maar ook de Vlaming Hans Herbots (‘Zone Stad’, ‘Vermist’).
 
Ontdek ‘The Serpent’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Sky Rojo - seizoen 1

Sky Rojo' is de nieuwe veelbelovende Netflix-serie, gemaakt door de makers van de razend populaire serie 'Casa de Papel'. Het platform heeft ons al veel uitstekende Spaanse series doen ontdekken en blijft groeien met dit nieuwe verhaal. De film is opgenomen in Madrid en Tenerife en draait om drie vrouwen. Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) en Gina (Yany Prado) zijn op de vlucht voor hun ex-pooier, de uitbater van Club Las Novias. De dames willen hun vrijheid terug, maar hun pooier en zijn handlangers hebben anders besloten. Vriendschap, gevaar, kracht, geluk maar vooral veel actie zijn de hoofdthema's van deze nieuwe show die al twee seizoenen van elk acht afleveringen omvat. Al is het nog even wachten tot 23 juli om het tweede seizoen te kunnen bingen.

Ontdek ‘Sky Rojo’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Madame Claude

Deze Franse film verhaalt over Fernande Grudet, alias ‘Madame Claude’, die in het Parijs van de jaren 60 met haar bordeel invloed had op de hoogste politieke kringen. De echte vrouw kwam zes jaar geleden om het leven, maar haar verhaal blijft tot de verbeelding spreken. De film pikt in op het hoogtepunt van haar carrière, toen ze haar invloeden ver buiten de wereld van het sekswerk kon uitbreiden. Maar het einde van haar imperium was dichterbij dan ze zelf kon vermoeden. Karole Rocher (‘Polisse’, ‘Paris la Blanche’) kruipt in de huid van de iconische Parijse ‘Madame’ in de film van Sylvie Verheyde.
 
Ontdek ‘Madame Claude’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Thunder Force

In deze superheldenfilm, die helemaal anders is als degenen die we kennen in dit genre, vinden we de actrices Octavia Spencer en Melissa McCarthy terug die samen zorgen voor een flinke dosis humor. Hun personages vormen het eerste team van superhelden in een wereld die wordt geterroriseerd door schurken. De een kan onzichtbaar worden, terwijl de ander een bovenmenselijke kracht heeft. Het is aan de Thunder Force om de slechteriken te bekampen en Chicago te redden uit de klauwen van de koning, gespeeld door Bobby Cannavale.

Ontdek ‘Thunder Force’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

The Irregulars

‘The Irregulars’ is niet zomaar een zoveelste vertelling van de verhalen van superdetective Sherlock Holmes. In deze Britse serie, die zich afspeelt in het Londen van de 19de eeuw, volgen we een groep buitenbeentjes die in opdracht van Dr. Watson en zijn mysterieuze, schimmige partner Sherlock een reeks misdaden onderzoeken waar een bovennatuurlijk kantje aan lijkt te zijn. ‘The Irregulars’ borduurt verder op de passages in de boeken van sir Arthur Conan Doyle waarin straatkinderen kleine opdrachtjes vervulden voor de hoofdpersonages en kapt er een sausje ‘Stranger Things’ over.
 
Ontdek ‘The Irregulars’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Quién Mató a Sara?

Deze Spaanse serie staat op alle lijstjes ter wereld momenteel hoog aangeschreven. In tien afleveringen vertelt de reeks het verhaal van Alex, die net 18 jaar lang ten onrechte in de gevangenis heeft gezeten. Hij werd er door de familie Lazcano van beschuldigd dat hij zijn zus Sara vermoordde en zint nu op wraak op diegenen die zijn goede naam door het slijk haalden. Deze adembenemende thriller kon al tal van politieseriefans bekoren, dus als je houdt van een goed mysterie is dit zeker een aanrader.
 
Ontdek ‘Quién Mató a Sara?’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Hasta El Cielo

De top 3 wordt vervolledigd door alweer een steengoede Spaanse thriller. In de film ‘Hasta El Cielo’ zien we een bekend gezicht terug. Hoofdrolspeler Miguel Herrán kennen we namelijk beter als Rio uit ‘La Casa de Papel’. De acteur kruipt opnieuw in de huid van een gangster voor wie niets goed lijkt te gaan, alleen draagt hij nu de naam Angel. Wanneer hij Estrella leert kennen, lijkt zijn leven een heel nieuwe wending te nemen. Maar betekent dat ook dat hij zomaar uit het criminele wereldje kan stappen? Deze film is een commentaar op de Spaanse samenleving, vermomd als een spannende thriller.
 
Ontdek ‘Hasta El Cielo’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Bad Trip

In deze dolkomische film met een verborgen camera gaan twee beste vrienden op een wilde roadtrip naar New York en halen sluwe, smerige grappen uit met mensen op straat. De komiek Eric André kruipt in de huid van Chris, een nietsnut uit een pietlullig dorpje in Florida die zijn droomvrouw (Michaela Conlin) achterna wil reizen naar New York City. Samen met zijn boezemvriend Bud (Lil Rel Howery) rijdt hij vervolgens in een gestolen felroze limousine naar The Big Apple, terwijl ze achtervolgd worden door Buds kwade zus Trina (Tiffany Haddish). 'Bad Trip' heeft overigens een hoog Jackass-gehalte aangezien de film werd geproduceerd door Jeff Tremaine, de regisseur van de Jackass-films. 

Ontdek ‘Bad Trip nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Series

Bekijk alles
Top