Mbokani – Vercauteren: (nog) geen geslaagd huwelijk bij Antwerp

Jupiler Pro League | Het duel van komende maandag tegen het financieel geplaagde Moeskroen moet Dieumerci Mbokani (35) en Antwerp een boost geven richting PO1. Maar dan moet ‘Dieu’ eerst nog eens aan de aftrap verschijnen natuurlijk… én eindelijk scoren onder Frank Vercauteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is nog niet het seizoen van Dieumerci Mbokani geworden. De topschutter van Antwerp, vorig seizoen goed voor 18 treffers en 7 assists in de Jupiler Pro League, kreeg de afgelopen maanden al veelvuldig te maken met schorsingen en blessureleed. Het zorgt ervoor dat zijn teller momenteel maar op 8 doelpunten en 3 assists staat na 24 wedstrijden. Nergens valt zijn naam te bespeuren in de bovenste regionen van nevenklassementen, zoals die van topschutter of meeste assists. Teleurstellend.

Geen klik met Vercauteren

Zo komt de discussie op gang: is Dieumerci Mbokani, ondertussen 35 jaar, stilaan richting ‘fin de carrière’ aan het evolueren? Opvallend ook hoe Antwerp treuzelt om zijn aflopende contract te verlengen. Misschien speelt de komst van Frank Vercauteren mee in die toekomstige beslissing.

Met de Brusselse coach vlotte het al niet echt bij een eerdere samenwerking in Anderlecht (2006/2007), ondanks het feit dat het wel Vercauteren was die toen Mbokani als profvoetballer lanceerde, en nu lijkt die geschiedenis zich te herhalen. Sinds Vercauteren begin januari overnam van Ivan Leko als trainer van The Great Old wist Mbokani nog geen enkele keer te scoren. Niet zo gek als je weet dat hij sindsdien ook nog maar twee keer aan de aftrap verscheen.

Flirt met Anderlecht

Dat heeft niet enkel met de sportieve keuzes van Vercauteren te maken: Mbokani viel eind januari uit met een kuitblessure, die hem een maand aan de kant hield. Maar opvallend is wel dat sinds de Congolees eind februari weer beschikbaar is, Vercauteren toch steevast voor Lamkel Zé kiest als diepe spits. Is het de traditionele winterdip van Mbokani? Ook vorig seizoen kende hij na de winterstop een doelpuntendroogte. Of is er meer aan de hand?

Niet toevallig wordt nu ook openlijk geflirt met Anderlecht, dat volgens diverse media informeerde naar de voorwaarden om Mbokani na dit seizoen over te nemen. En de spits zelf gaf vorige maand nog in de Franstalige pers te kennen zijn carrière te willen afsluiten bij de paars-witten.

Mooi gemiddelde tegen Moeskroen

Het ongeduld neemt toe, zowel bij fans, voor wie Mbokani écht een Dieu is, als bij de speler zelf. Tegen Moeskroen komende maandag zal hij vermoedelijk weer een kans krijgen in het basiselftal. Met Didier Lamkel Zé dan opnieuw een rijtje lager in het offensieve compartiment.

Tegen de Henegouwse club -momenteel geplaagd door financiële problemen, zo zouden de spelerslonen voor maart nog niet betaald zijn- zit Mbokani aan een gemiddelde van één doelpunt per onderlinge confrontatie. Een ideaal moment dus om hem weer de arena in te sturen. Het zou Antwerp de nodige boost richting play-off 1 geven, want sinds de 1-4 pandoering van vorig weekend tegen Anderlecht, zit de klad er een beetje in bij het stamnummer 1.


Volg de wedstrijd tussen Moeskroen en Antwerp maandagavond om 20u45 live op Eleven Pro League 1. Beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top