In 'De Omgekeerde Wereld' moeten quizkandidaten inschatten hoe slim BV's zijn

VTM lanceert op 12 april een gloednieuw quizprogramma: ‘De Omgekeerde Wereld’. Van maandag tot woensdag zullen twee onbekende duo's elke aflevering proberen inschatten of bekende Vlamingen het antwoord weten op vragen die hen al op voorhand gesteld werden door quizmaster Mathias Coppens. Weet politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Stephanie Planckaert zeggen wat het Stockholmsyndroom is? Aan de kandidaten om de intelligentie van BV's in te schatten.

'De Omgekeerde Wereld' zet zich in de markt als 'de enige quiz waarin alle vragen al zijn gesteld'. Niet minder dan veertig bekende Vlamingen antwoordden eerder al op de vragen van nieuwbakken presentator Mathias Coppens. Aan de kandidaten om in te schatten wie het antwoord op welke vraag weet. Alleen zo kunnen ze een mooie prijzenpot bij elkaar sprokkelen.

Op maandag en dinsdag moeten de kandidaten proberen zo goed mogelijk te scoren om zo de aflevering van woensdag te halen. Dan spelen de winnende duo’s van de vorige twee dagen tegen elkaar in de hoop een plaats in de halve finales te bemachtigen. Na een afvalrace van acht weken maken de deelnemers in de finale kans om bovenop hun eerder gewonnen prijzengeld nog eens 10.000 euro te verdienen.

Vuurdoop van Mathias Coppens als quizmaster

Er passeert heel wat schoon volk bij Mathias Coppens. Naast de onbekende quizkandidaten, trekt een stoet bekend volk naar Vilvoorde: onder anderen zanger Sam Gooris, doelman Simon Mignolet, Marie Verhulst, Sergio Quisquater, ex-bokser Freddy De Kerpel, 'Temptation Island'-kandidate Pommeline Tillière, komiek Philippe Geubels, actrice Joke Emmers, zangeres Natalia, presentatrice Dina Tersago en staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi beantwoordden de vragen van Coppens. 
 
In de quiz zullen de vragen worden afgewisseld met ludieke filmpjes: daarin kan je de creatieve gedachtegang van de bekende koppen volgen wanneer ze het juiste antwoord proberen te gokken.

Met 'De Omgekeerde Wereld' maakt Mathias Coppens zijn debuut als quizmaster. "Ik ben geen held in quizzen, dus ik ben vooral blij dat ik niet op de stoel van de kandidaten zit", liet de oudere broer van Staf Coppens eind vorig jaar nog optekenen in Het Nieuwsblad. “Ik zag mezelf nooit als een echte quizmaster, maar het originele format van 'De Omgekeerde Wereld' sprak me echt aan”, aldus Coppens nu, met kortgeschoren kapsel, in diezelfde krant. "Echt een bijzonder fijn en uitnodigend spel om mee te spelen, met heel wat amusante vragen en vaak echt grappige filmpjes waarin we meer te weten komen over bekend Vlaanderen."
 
‘De Omgekeerde Wereld’ is vanaf 12 april van maandag tot woensdag om 21u40 te zien op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top