Fortnite : Cooler Esports stopt ermee

Nieuws |

Het Engelse team Cooler Esports kondigde op dinsdag 6 april aan dat het wegens financiële redenen stopt. Het team, bekend in de wereld van Fortnite, had ook een Belg in zijn rangen lopen sinds juli 2019: Noward.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een naam met faam dus in de wereld van Fortnite, waar we nu afscheid van moeten nemen. Het team begon in 2018 in esports en viel in dat jaar meteen op met sterke prestaties op de World Cup. Nyhrox en Aqua haalden de titel binnen als Duo op de eerste wereldbeker voor Fortnite. Het betekende een vliegende start voor de ploeg en voor beide heren, die meteen bij de absolute wereldtop behoorden.

Jammer genoeg heeft de coronacrisis nu stevige gevolgen voor het team. “Het is met spijt in het hart dat we moeten aankondigen dat vandaag de laatste dag is voor Cooler Esports. Het was een weloverwogen beslissing. Een beslissing die we noodgedwongen moeten nemen wegens financiële redenen, die door de coronacrisis in een stroomversnelling zijn terechtgekomen. […] Bedankt voor alle mooie herinneringen die we de voorbije jaren mochten verzamelen.”

Naast Fortnite, was het team ook actief in de battle royale van de studio Origins: Apex Legends. Ook daarin kon het team enkele successen behalen in online toernooien.

Wat dan met de toekomst van de spelers? Dat is, 24 uur na de aankondiging, nog niet helemaal duidelijk. ZQ liet al weten dat hij een vrije speler is en klaar is voor een nieuwe uitdaging. De Belg Noward lijkt dan weer minder haastig op zoek. Hij liet gisteren tijdens een live op Twitch weten dat hij even wat tijd voor zichzelf nodig heeft en later zal terugkeren naar de competitie.

Het is wel al duidelijk dat er heel wat talenten vrij zijn nu Cooler Esports er een punt achter zet en dat kan wel eens voor verschuivingen gaan zorgen in de scene. Sommige teams liggen dan ook al op de loer om hun roster te versterken met het oog op toekomstige competities.

Copyright visual : Cooler Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top