Controversieel tripje, maar Brad Pitt blijft gevierd acteur

Films | Wie vanavond afstemt op Play4, krijgt het epische ‘Troy’ op zijn scherm, Wolfgang Petersens herwerking van de Ilias van Homerus met een hoofdrol voor Brad Pitt. Die veroorzaakte vorige week nog een stormpje in onze hoofdstad toen hij er even verbleef, kennelijk om musea te bezoeken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een pak toeristen met een mondmasker en een fototoestel in de aanslag troepten vorige week woensdag samen voor Hotel Amigo in Brussel. Zij hoopten een glimp op te vangen van hun idool, de Amerikaanse steracteur Brad Pitt. Die was twee dagen eerder zonder al teveel tamtam met zijn privéjet geland in Brussels Airport. Kennelijk was het de bedoeling om samen met zijn vriend Thomas Houseago, de Britse kunstenaar, enkele musea te bezoeken.
 
Het tripje kreeg dus veel bekijks, maar niet iedereen klonk laaiend enthousiast. Zo vonden sommigen dat zijn tripje naar België niet essentieel genoeg was. Wie nu naar ons land afreist, moet daar namelijk een goede reden voor hebben. Hij moest wel een negatieve coronatest kunnen voorleggen, maar sommigen verwijten onze instanties ervan dat ze lakser waren voor de ster dan voor een ander. Houseago was dan weer in ons land om een nieuwe tentoonstelling voor te bereiden. Pitt wilde hem vermoedelijk wat bijstaan.
 
Ook het feit dat het KMSKB een vleugel even heropende die normaal voor zes maanden dicht zou moeten zijn, was voor velen een doorn in het oog. "Maar het is echt niet zo dat we die vleugel speciaal voor de acteur geopend hebben”, aldus het museum. “Meer nog, we wisten enkel dat Thomas Houseago naar het museum zou afzakken om z'n expo voor te bereiden. We vielen compleet uit de lucht toen bleek dat Brad Pitt hem vergezelde. Al moeten we toegeven dat het een wel erg aangename verrassing was."
 
Helemaal onomstreden was het tripje dus niet. En ook het feit dat hij volgens sommige (niet bevestigde) bronnen gedineerd zou hebben in BOZAR, lokte reacties uit. “Hoeveel moet er op mijn bankrekening staan om op café te mogen?”, klonk het bijvoorbeeld op Twitter.

Weinig fans verloren

Toch vermoeden we dat Brad Pitt weinig fans verloren zal zijn door zijn bezoek aan België. Wie ondanks het ietwat controversiële bezoek aan de Belgische musea nog fan is van de acteur, kan hem vanavond dus aan het werk zien in ‘Troy’. Hij kruipt in de huid van Achilles, een van de helden die aan de zijde van Agamemnon strijdt om de mythische stad Troje in te nemen. Pitt acteert naast onder anderen Sean Bean, Orlando Bloom en Diane Kruger.
 
En wie daarna nog steeds geen genoeg kan krijgen van Pitt, verwijzen we graag naar Netflix, waar meerdere films van de Amerikaanse ster te bekijken zijn. In ‘The Curous Case of Benjamin Button’ acteert hij het opmerkelijke verhaal van iemand die als oude man geboren wordt, en als boreling weer sterft. Zijn zeldzame aandoening zorgt ervoor dat hij in elke sociale relatie een outsider blijft.
 
Wie liever voor wat meer actie gaat, kan de man in verschillende oorlogsfilms aan het werk zien, als leider van een tankbemanning in ‘Fury’ of als Nazijager in ‘Inglorious Basterds’. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bekijk ‘Troy’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top