Drukke maand voor de esportscommunity van Pokémon

Nieuws |

De online competitie van Pokémon gaat hard in de maand april. Je vindt hier een overzicht van de officiële competities die op de planning staan deze maand. Zet je schrap achter je Switch… Go!

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

Players Cup Pokémon IV is officieel

Trainers van over de hele wereld verzamelen zich online voor de Players Cup Pokémon IV. De beste trainers maken kans op de prijzenpot van 45 000 dollar van april tot en met juli 2021. Een flinke prijzenpot voor Pokémon!

Deze competitie gaat door op Pokémon Sword en Pokémon Shield en kent drie fases: open qualifiers, regionale qualifiers en uiteindelijk volgen de finales.

Om deel te nemen aan de qualifiers en de rest van de competitie, moet je de titel van master hebben bereikt. Als je de titel te pakken hebt en je door de qualifiers weet te worstelen, maken vier spelers per regio kans om zich te plaatsen (Europa/Noord-Amerika/Zuid-Amerika/Oceanië). Het einddoel is uiteraard de finales op wereldniveau.

Om deel te nemen aan de eerste qualifiers, moet je de game Sword of Shield opstarten en open je het hoofdmenu. Nadien kies je voor “VS”, “Combat Stadium”, “Online Competition” en “Zoek een officiële competitie”.

De competitie gaat door van vrijdag 9 april 2021 om 00:00 UTC tot zondag 11 april 2021 23:59 UTC. De matchen worden gespeeld in Duo Combat en je team mag geen twee dezelfde Pokémon hebben en ook items mag je niet dubbel gebruiken. Je moet er wel snel bij zijn, want de inschrijvingen lopen nog tot donderdag 23u59.

Twee andere competities maken nog deel uit van de Players Cup Pokémon IV. Een spel van de Trading Card Game en ook nog van de game Pokkén Tournament DX.

Voor de TCG-competitie, spelen de deelnemers eerst qualifiers voor de regionale competitie. De periode om je te plaatsen, loopt van 26 april tot en met 26 mei 2021, nadien lopen de regionale competities van 19 juni tot 3 juli.

De spelers van Pokkén Tournament DX nemen het eerst tegen elkaar op in een regionale competitie in regionale qualifiers. Alle deelnemers moeten zich eerst online registreren en hebben een account nodig op Discord en Battlefy om deel te kunnen nemen.

Ook in deze competitie maakt één speler kans om zich te plaatsen voor de grote finale: vier spelers uit Noord-Amerika, drie uit Europa en eentje uit Oceanië.

De Players Cup Pokémon IV wordt uitgezonden onder de zelfde titel als de Players Cup III. Deze is momenteel nog aan de gang. De regionale finales kan je volgen op 10 en 11 april 2021 en de grote finales vinden plaats van 23 tot 25 april. Te volgen op Youtube en Twitch, op ‘The Official Pokémon YouTube channel’.

Ranked Combats op Pokémon Sword & Shield

Ondertussen loopt ook het zeventiende seizoen van de Ranked Combats op Pokémon Sword & Shield. Het online toernooi is iets kleiner dan we gewend zijn. Je kan de titel van seizoenskampioen verdienen en enkele rare in-game beloningen ontvangen.

De regels blijven gelijk, op één klein detail na: je kan nu een legendarische Pokémon gebruiken in je team!

Om deel te nemen open je het hoofdmenu, kies je voor “VS”, vervolgens voor “Combat Stadium” en “Ranked Combats”. Veel succes!

Credits : ©2021 Pokémon. ©1995-2021 Nintendo/Creatures Inc. /GAME FREAK inc.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top