STVV heeft zich dinsdagavond verzekerd van het behoud na een 2-4 overwinning op het veld van rode lantaarn Waasland-Beveren. Hierdoor komen er nog maar drie teams in aanmerking voor een rechtstreekse degradatie en kunnen er nog vier teams naar de barragematch tegen het nummer twee uit 1B.
15. KV Kortrijk: 36 punten
16. Cercle Brugge: 32 punten
17. E. Moeskroen: 31 punten
18. Waasland-Beveren: 28 punten

RECHTSTREEKSE DEGRADATIE

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Waasland-Beveren de slechtste papieren. De Oost-Vlamingen tellen drie punten minder dan het nummer voorlaatst, Excelsior Moeskroen, en moeten dus minstens drie op zes pakken om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Als ze zich in de laatste twee duels nog naast Moeskroen kunnen hijsen, dan eindigen ze boven de Henegouwers omdat ze dan meer wedstrijden gewonnen zullen hebben.

Gezien het aartsmoeilijke programma van Les Hurlus (Moeskroen speelt nog tegen de top 2) behoort zo'n scenario zeker nog tot de mogelijkheden. Cercle Brugge lijkt zich eerder op het vermijden van de barrages te kunnen focussen.

Speeldag 33

Cercle Brugge - OHL
E. Moeskroen - R. Antwerp FC
Waasland-Beveren - KV Kortrijk

Speeldag 34

KV Oostende - Cercle Brugge
Club Brugge - E. Moeskroen
OHL - Waasland-Beveren

BARRAGES

Als we enkel naar de strijd om het vermijden van de barragematchen gaan kijken, dan komt ook KV Kortrijk nog in aanmerking voor die weinig benijdenswaardige plek. De Kerels kunnen niet rechtstreeks degraderen, maar moeten toch nog behoedzaam zijn in de laatste twee speeldagen. Al zou enkel een heus voetbalmirakel bij zowel Cercle als Moeskroen KVK nog in moeilijke papieren kunnen brengen.

Speeldag 33:
Waasland-Beveren - KV Kortrijk
KV Kortrijk -
KV Mechelen