Met zijn prachtig doelpunt tegen Antwerp toonde Anouar Ait El Hadj in het shirt van Anderlecht nog maar eens de omvang van zijn talent. De aanvallende middenvelder wil het zondag tegen Club Brugge nog eens overdoen en hoopt zo zijn club alsnog in Play-off 1 binnen te loodsen.
We schrijven 28 juli 2019. Vincent Kompany keert terug naar Anderlecht als speler-trainer, maar daar maakt hij een moeilijke start tegen KV Oostende (1-2). Trainer van dienst Simon Davies, spreekbuis voor de Giardiola-achtige ideeën van de verdediger, drukt zijn stempel door jonge talenten te helpen lanceren. Drie minuten voor het einde van voorgenoemde wedstrijd liet hij de aanvallende middenvelder Anouar Ait El Hadj (17) aantreden. Voor de jonge Molenbekenaar het begin van een ware droom.
 
Koelbloedig

Een jaar later krijgt hij zijn eerste basisplekje. Voor de tweede speeldag van het seizoen krijgen de Kanaries van Sint-Truiden met het toptalent af te rekenen. De speler in zakformaat – hij meet slechts 1,74 meter – tekende daarna present bij 22 wedstrijden. Met zijn techniek, zijn snelheid en zijn boerenverstand belichaamt Anouar Ait El Hadj de evolutie die zijn coach in het spel wil injecteren.
 
Op 7 februari 2021 legden de camera’s het eerste competitiedoelpunt van El Hadj vast op het veld van Racing Genk. Hij speelde gecontroleerd, maakte makkelijk snelheid en hield het hoofd koel om zo elke hoop van de thuisploeg op een overwinning in de Luminus Arena de kop in te drukken. Enkele weken later onderging Zulte Waregem hetzelfde lot en Antwerpen legde afgelopen zondag ook al het loodje.

Killersmentaliteit
 
“Bij het eten had ik de actie al voorspeld. Ik zei tegen de anderen dat ik, zodra er een verdediger in mijn richting kwam, een schot zou proberen en dat heb ik ook gedaan. Ik heb het beloofd en ik heb het gedaan”, verklaarde Anouar Ait El Hadj met een glimlach na de wedstrijd tegen The Great Old voor de micro’s van Eleven Pro League. De aanval was dus voorbereid en goed omgezet, maar toch ietwat onbezonnen van de jongeman die op 20 april zijn 19de verjaardag viert.
 
Naar het voorbeeld van Matias Suarez of Mbark Boussoufa is de nieuwe spilfiguur van Anderlecht in staat om op elk moment het verschil te maken. Hij heeft een talent om de bal snel richting doel te lanceren, zoals hij al demonstreerde. Hij beschikt over een killersmentaliteit die hem zowel in de aanval als in de verdediging een aanwinst maakt. Anouar Ait El Hadj zou wel eens de volgende grote transfer vanuit Anderlecht kunnen zijn. In afwachting daarvan moet de fan van Lionel Messi en FC Barcelona nog wel wat werk verzetten. Hij doet er goed aan om niet zoals zijn beloftevolle voorgangers in de vergeetput te belanden.
 
Volg de clash van de 33ste speeldag tussen Anderlecht en Club Brugge nu zondag om 18u15, net als het hele Belgische kampioenschap op Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!