Deze Belgische artiesten stonden op het podium van het Amerikaanse festival Coachella

Voor het tweede jaar op rij gaat het ultrapopulaire Amerikaanse festival Coachella niet door. Dit is de gelegenheid om terug te blikken op de muzikale hoogtepunten van het evenement. Hier volgt een terugblik op de Belgische artiesten die op het emblematische pop-electro festival speelden.

Stromae (2015)

Je wist het misschien niet, maar Stromae zong op een van de podia van Coachella in 2015. Stromae, een echte nationale trots, veroverde de harten van het Amerikaanse publiek. Op dat moment was hij de enige Belgische artiest op de affiche. Zijn grootste hits werden gespeeld, van 'Ta fête' tot 'Papaoutai' en 'Formidable'. De taalbarrière weerhield de concertgangers er niet van zich te laten overtuigen door de talenten van Stromae. Hij leverde een waanzinnig en dynamisch optreden dat een blijvende indruk achterliet bij de festivalgangers, die er snel over tweetten. ‘This guy is Beyoncé but in a male guise' of 'Certainly one of the three best performances of the weekend', dat waren de opmerkingen die op dat moment op het sociale netwerk werden gemaakt. Er bestaat geen twijfel over, Stromae heeft sindsdien internationale faam verworven en de muziekindustrie mist hem nog steeds na zijn carrièrestop.




Amelie Lens (2019)

België is geen onbekende voor elektronische muziek, en het lijkt erop dat zelfs de organisatoren van Coachella dat begrepen hebben. In 2019 stonden twee Belgische dj's op de affiche van het Amerikaanse festival. De eerste, Amelie Lens, heeft alles in huis om zich te meten met de rest van de line-up. De 30-jarige was net begonnen aan haar internationale carrière met een tournee door de VS in datzelfde jaar. Het lijkt erop dat haar talenten aan de draaitafels zelfs aan de andere kant van de Atlantische Oceaan aanslaan. Ze is zonder twijfel een waar icoon van de huidige technoscene.

Charlotte de Witte (2019)

De tweede Belgische artiest die op Coachella 2019 te zien was, is Charlotte de Witte. De dj heeft ook in de Verenigde Staten de aandacht weten te trekken. Ze begon op de decks met een mannelijke artiestennaam, 'Raving George', maar ze is geëvolueerd! Charlotte de Witte is zich ten volle bewust van het feit dat zij een vrouw is in deze overwegend mannelijke wereld van techno en electro, en dat ze erkenning heeft gekregen voor haar talent en niet voor haar geslacht. Ze slaagde erin haar eigen muzikale universum te creëren, wat haar naar de voorgrond van de scene, en zelfs die van Coachella, stuwde. De twee Belgische dj's deelden dat jaar het podium met grote sterren als Ariana Grande, Tame Impala, Childish Gambino, DJ Snake en de k-popgroep BLACKPINK. Het is officieel, de Belgen kunnen trots zijn op hun muziekcultuur.




Muziek

Bekijk alles
Top