De rooskleurige toekomst van de cast van '#LikeMe'

Toen de jongerenreeks ‘#LikeMe’ in 2019 voor het eerst op de buis kwam, was het voor jong en oud meteen duidelijk: dit wordt een schot in de roos. De reeks voert de jonge cast niet alleen op als acteurs, maar ook als uitstekende zangers en zangeressen, en zo bliezen ze Belgische en Nederlandse klassiekers nieuw leven in. En die getalenteerde cast wacht nog een mooie toekomst.

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs speelt de rol van Caro, het hoofdpersonage van de serie. Haar gezin moet noodgedwongen verhuizen naar Antwerpen, en zij komt als nieuwe leerling toe in het SAS, een school waar de hechte kliekjes al gevormd zijn en er een duidelijke pikorde is. Zij moet zien te aarden en haar eigen vrienden vinden in die omgeving.
 
Thijs was met de hoofdrol in ‘#LikeMe’ niet aan haar proefstuk toe. Al sinds 2010 is ze te zien op Ketnet, eerst als 9-jarige in ‘Ketnet Kookt’, later in ‘De Zooreporters’. Intussen speelde ze ook in musicals, en in 2012 kreeg ze de hoofdrol in ‘Annie’. In 2014 kreeg ze met ‘Labyrinthus’ haar eerste filmrol. Met haar musicalervaring was het al duidelijk dat ze een dijk van een stem had, en samen met Jaap Resema scoorde ze vorig jaar dan ook een grote hit met ‘Nu wij niet meer praten’. Intussen acteerde ze ook in de Vlaamse kerstfilm ‘De Familie Claus’. Of het nu op de radio is of op de televisie: van Pommelien Thijs zullen we nog veel horen.

Camille Dhont

Camille Dhont speelt het personage dat dezelfde voornaam heeft als zij, de grootste diva van de bende. Haar wil is wet op de school waar Caro aankomt. Maar ook zij heeft een menselijke kant, en net dat zorgt ervoor dat ze ook bij de jonge kijkers geliefd is.
 
Met een paar covers op haar YouTubekanaal trok Camille Dhont voor het eerst de aandacht van het radio- en televisielandschap. Bij de iets oudere kijkers en muziekliefhebbers gooide ze hoge ogen naast Regi Penxten. Samen maakten ze de hit ‘Vergeet De Tijd’, en Regi nam haar mee voor zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’. Wie haar nog niet gehoord heeft, bezit geen radio of leeft onder een steen. Intussen lanceerde ze met ‘Vuurwerk’ ook haar eerste solosingle. Voorlopig ziet het ernaar uit dat Dhont zich volledig op haar muzikale carrière gooit.

Liandra Sadzo

De Belgisch-Cileense Liandra Sadzo kwam voor het eerst op het scherm in de film ‘Zot van A.’ van Jan Verheyen. Daarna werd ze op 15-jarige leeftijd geselecteerd voor het programma ‘D5R’. Zij en vier andere veelbelovende acteurs werden gekozen uit meer dan 300 jongeren. Intussen heeft ze een boek geschreven waarmee ze een inkijk biedt in haar leven, en sinds vroig jaar heeft ze een rol te pakken in ‘De Buurtpolitie’.

Studenten

Veel van de hoofdrolspelers begonnen aan ‘#LikeMe’ toen ze nog op de middelbare school zaten, dus is het niet verwonderlijk dat een aantal van hen vandaag nog studeren. Francisco Schuster, die Yemi vertolkt, studeerde woordkunst-muziek aan de!Kunsthumaniora in Antwerpen. Joey Kwan, alias Kyona, studeert dan weer audiovisuele kunsten aan het RITCS, ze heeft ook een secundair diploma Musical van de Kunsthumaniora in Brussel.
 
Maksim Stojanac – die Vince speelt – verdient ook een vermelding voor zijn carrièrewending. Hij was goed op weg om een voetbalster te worden vooraleer hij als acteur aan de slag ging. Hij voetbalde bij de beloften van Sint-Job en had een profcontract bij Beerschot vast. Maar iets motiveerde hem om toch eens een acteerauditie te doen. Hij had maar één poging nodig en die nieuwe carrière heeft hij helemaal omarmd.

Top