Is de samenstelling van de play-off 1 eindelijk bekend?

Jupiler Pro League | Racing Genk en Sporting Anderlecht hebben een grote stap gezet richting play-off 1 door respectievelijk Oud-Heverlee Leuven en Antwerpen te verslaan. Terwijl KV Oostende dan weer de grote verliezers van het weekend zijn, door thuis te verliezen van Waasland-Beveren met nog twee wedstrijden te gaan in de klassieke fase.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er zijn nog maar drie van hen in de race. Op papier had KV Oostende het makkelijkste schema. Waasland-Beveren, de onderste club in de Jupiler Pro League, moest de positie van de Oostendenaars in de top vier consolideren. Racing Genk bij OHL en Anderlecht bij Antwerp moesten dan weer veel werk verzetten om de drie punten weg te krijgen. Maar in voetbal is een wedstrijd nooit een uitgemaakte zaak. En Alexander Blessins troepen leerden dat op de harde manier en op het slechtst mogelijke moment.
 
Genk moet de klus klaren in de derby
 
Waasland-Beveren heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd door met 0-2 te winnen in de Diaz Arena. Het draaide allemaal om de eerste helft met doelpunten van Sinani en Frey, maar ook de (onterecht?) afgekeurde goal van Hjuslager vlak voor de pauze. Slecht nieuws komt nooit alleen, dus werd KVO naast het verlies van drie punten ook gereduceerd tot negen man na het ontslag van Jäkel en Gueye. Een totale off day voor het kustteam, die hen duur zal komen te staan in de eindtelling.
 
Genk heeft zondag de kans niet laten liggen om hun voorsprong uit te breiden naar de derde plaats door met 2-3 te winnen bij Oud-Heverlee Leuven. De Limburgers, die in de eerste helft een vijfsterrenprestatie leverden waarin alleen de afwerking ontbrak, schrokken zich in de tweede helft een hoedje. Maar zoals gewoonlijk konden ze vertrouwen op hun vuurkracht om het teleurstellende Leuvense team te verslaan. Met deze overwinning weten de mannen van John van den Brom wat hen te doen staat om hun plaats in de top vier veilig te stellen. Een overwinning volgend weekend in de derby tegen Sint-Truiden zou hun ticket voor de play-off 1 veiligstellen.
 
Moeilijkste deel voor Anderlecht
 
Nu vierde, één punt achter Genk maar drie voor Oostende, heeft Sporting Anderlecht de juiste wagen op het juiste moment te pakken. De paars-witten hebben een geweldige prestatie geleverd in Antwerpen, waar de Great Old volledig werd gedomineerd. De jongelingen van Vincent Kompany gaven een echte voetballes aan de als tweede geplaatste ploeg, die niet echt meer gelooft in de titel en wacht op het begin van de play-off.
 
De Brusselse ploeg weet dat ze de kwalificatie nog niet op zak heeft. Vooral omdat Club Brugge volgend weekend naar het Lotto Park afreist. Blauw-zwart, dat over enkele weken de 17e Belgische kampioenstitel viert, zal hun dominantie in de competitie willen onderstrepen. En wat is beter dan hun eeuwige rivalen kunnen beletten de top vier te bereiken? Oostende, dat afreist naar de Beerschot, gelooft er nog in en iets zegt ons dat de spanning tot het einde van het seizoen te snijden zal zijn.
 
Volg het volledige Belgische kampioenschap op Eleven Pro League, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 
De dienst Proximus Pickx biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kan je, tijdens de uitzending van de verschillende wedstrijden, met één enkele klik de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs terugvinden. Maar bovenal kan je met de interactieve videospeler de mooiste acties van de wedstrijd direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel rechts op het scherm. Dankzij deze nieuwe functies kan je de heldendaden van je favoriete team beleven zoals nergens anders.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top