Derde seizoen van 'Dertigers' mist start niet

Het derde seizoen van ‘Dertigers’ is sinds gisterenavond weer begonnen. De opnames moesten door corona even uitgesteld worden, dus het was al even aftellen naar het vervolg van de verhalen van Saartje, Alex, Pieter, Nora, Tinne en Bart, de Antwerpse vriendengroep die centraal staat in de serie.

Al op 29 januari, minder dan een maand na de start van het tweede seizoen, werd er een derde aangekondigd. Maar dan begon de pandemie, waardoor de opnames uitgesteld moesten worden. Uiteindelijk werd er gedraaid met mondmaskers op de set en tal van andere maatregelen. Nu is het derde seizoen er en kunnen fans (eindelijk) elke maandag tot en met donderdag om 21u25 de perikelen van de groep volgen op Eén. En net zoals bij de vorige jaargangen, verscheen die gisteren meteen helemaal op het streamingplatform VRT NU.
 
Al sinds het begin van ‘Dertigers’ scoort de serie goed op het streamingplatform. Bij het eerste seizoen keken er nog beduidend meer mensen lineair (zo’n half miljoen per aflevering), maar toen het tweede seizoen online kwam, trok dat in de eerste weken al 50.000 kijkers die meteen alle afleveringen bingewatchten. 800 superfans hadden na 24 uur al alles gezien. Of het derde seizoen daar nog over gaat, weten we binnenkort.


Zoals de naam van de serie doet vermoeden, volgt ‘Dertigers’ een groep dertigjarigen die de typische problemen en levenswandels van hun niet-fictieve leeftijdsgenoten doormaken. Relatieproblemen, ruzies, zwangerschappen, kinderen, verhuizen, carrière maken… ‘Dertigers’ is bovenal herkenbaar, en dat maakt de serie net zo populair bij jongvolwassenen. Het derde seizoen heeft op dat vlak alvast de start niet gemist.
 
In de eerste aflevering, die gisteren op de buis was, dook Saartje ineens weer op in Antwerpen. Aan het einde van het tweede seizoen had zij nog zonder veel uitleg haar relatie met Pieter verbroken en was ze naar Londen vertrokken. Eigenlijk gebeurde dat onder dwang van Pieters ex An, maar omdat niemand dat wist, stoot ze op heel wat onbegrip. Zal ze haar geheim kunnen blijven bewaren?
 
Ook voor Tinne eindigde het tweede seizoen met een klepper. Zij leerde namelijk dat ze zwanger is, en dat net nadat ze haar relatie met Bart eindigde en na een avontuurtje met Steven. Is ze wel zeker wie de vader is? In aflevering twee zullen we zien hoe ze al haar moed bijeen raapt en Bart confronteert.
 
Bekijk ‘Dertigers’ van maandag tot en met donderdag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top