Deinze blijft ongeslagen onder Vlaeminck en dingt plots mee naar derde plek

Challenger Pro League | KMSK Deinze heeft maandagavond de scalp gepakt van Lommel SK. De Limburgers moesten winnen om opnieuw een goede kans te maken op de begeerde tweede plaats, maar gingen - ondanks een vroege voorsprong - toch ten onder in het Burgemeester Van de Wielestadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tarfi en (invaller) Mertens konden een vroege goal van Kadiri uitvegen en bezorgden Deinze zo een 2-1 overwinning. Door deze zege komen de Oost-Vlamingen naast KVC Westerlo op de vierde plek in de ranking én lijkt plots ook plek drie nog haalbaar.

3. Lommel SK: 40 punten
4. SK Deinze: 38 punten
5. KVC Westerlo: 38 punten

Dat Deinze plots weer meedoet voor de derde plek is best verrassend te noemen. Op speeldag 21 kregen de Oranjehemden nog een stevige pandoering van KVC Westerlo (4-0) en leek een zesde of een vijfde plaats hun deel te worden.

Maar sinds T1 David Gevaert (na die match) aan de kant werd geschoven en T2 Cédric Vlaeminck tot het einde van het seizoen de honneurs waarneemt, lijkt Deinze te herademen. Onder Vlaeminck werd er 5x niet verloren (3 zeges, 2 draws) en werd KVC Westerlo (dat na de 4-0 zege tegen Deinze acht punten meer had dan de Oost-Vlamingen) alweer bijgebeend.

Waterkans

Komend weekend wacht de verplaatsing naar RFC Seraing. De Luikenaars tellen momenteel zeven punten meer dan Deinze en met nog drie matchen te gaan lijkt die achterstand onoverbrugbaar. Maar er zijn al gekkere dingen gebeurd in het voetbal... Na komend weekend kan de kloof met een onthoofd Seraing (geen Mikautadze, geen Dietsch, geen Lahssaini) in ieder geval nog 'maar' vier punten bedragen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top