Voor Justine Vanhaevermaet wordt de oefenwedstrijd tegen Noorwegen (donderdag om 18u) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion een bijzondere wedstrijd. De 28-jarige middenveldster voetbalt bij het Noorse LSK Kvinner en weet dan ook waar de kwaliteiten liggen van de Scandinaviërs. "We kunnen tegen Noorwegen een resultaat neerzetten", heeft Vanhaevermaet vertrouwen in een goede afloop.
"Ik kijk er geweldig naar uit om tegen Noorwegen te spelen", opende Vanhaevermaet (23 caps, 1 doelpunt) maandag op een persmoment in het nationale oefencentrum in Tubeke. "Ik volg de Noorse speelsters en zal het opnemen tegen enkele ploegmaats. De Noorse vrouwen zijn heel sterk en hebben veel kwaliteit. Maar we kunnen een resultaat neerzetten. Ik vind het leuk om tegen het land van mijn club Kvinner te voetballen, maar dat geeft me geen extra druk."

"De partij tegen Noorwegen vormt een goede test", vervolgde Vanhaevermaet. "Het is tegen dat soort ploegen dat we op het EK zullen spelen. Ik zal mijn ploeggenoten bij de Flames in aanloop naar het duel zeker enkele tips geven. We moeten dat soort matchen gebruiken om als groep te groeien."

De Flames moeten dit voorjaar overbruggen met oefeninterlands. Na het treffen met Noorwegen volgt nog een friendly tegen Ierland (zondag), weer in Brussel. Pas in september start de kwalificatiecampagne voor het WK 2023. Het EK bij de vrouwen moest komende zomer plaatsvinden, maar werd verplaatst naar medio 2022.