De Belgische voetbalvrouwen spelen deze week oefenwedstrijden tegen Noorwegen (donderdag om 18u) en Ierland (zondag om 19u30) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Tessa Wullaert wil tijdens het vriendschappelijke tweeluik schaven aan de werkpunten van de Red Flames.
"Ik verwacht tegen Noorwegen een goede wedstrijd", vertelde Wullaert maandag op een persmoment in het nationale oefencentrum in Tubeke. De 28-jarige aanvalster van RSC Anderlecht (96 caps, 50 doelpunten) wil de komende dagen werken aan het offensieve spel van de Belgen. "Wat beter kan, is ons balbezit in aanvallend opzicht. We moeten vooruitgang boeken in de opbouw van achteruit: van bij de keeper, over de verdediging en het middenveld, tot de spitsen. Ik heb dat in Engeland opgestoken."

In februari speelden de Belgische vrouwen oefeninterlands tegen Nederland en Duitsland, twee echte toplanden. Na een forse 1-6 nederlaag tegen Oranje volgde een 2-0 verlies op bezoek in Duitsland. "Tegen Nederland waren we heel slecht", herinnert Wullaert zich. "We waren na dat duel ook een beetje boos, omdat we zagen dat er nog veel werkpunten zijn. We speelden toen te naïef. Maar daarvoor dienen oefenwedstrijden. We kunnen nu even op adem komen en nadien opbouwen naar de WK-kwalificaties en het EK. Het is het ideale moment om jonge speelsters in te passen. De periode in aanloop naar het EK zal heel druk worden."

De Flames moeten dit voorjaar overbruggen met oefeninterlands. Pas in september start de kwalificatiecampagne voor het WK 2023. Het EK bij de vrouwen moest komende zomer plaatsvinden, maar werd verplaatst naar medio 2022, omdat het EK bij de mannen in juni van dit jaar van start moet gaan.