Yvan Yagan ruilt de bank van RWDM in voor een tweede avontuur op het Lisp

Sport | Lierse Kempenzonen heeft op paasmaandag een opvallende transfer aangekondigd. Het nummer voorlaatst uit 1B maakte de komst van Yvan Yagan officieel. De Armeense aanvaller komt over van RWDM; de op twee na laatste uit 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yagan was bij RWDM niet meteen een basisspeler. De aanvaller begon nog wel goed aan het seizoen en verzilverde zes basisplaatsen met vier goals, maar sinds begin november verdween de Brusselse Armeniër quasi helemaal van het voorplan. Op de vorige achttien speeldagen haalde Yagan nog slechts 3x de basisploeg en scoorde hij niet meer.

Lierse Kempenzonen bood Yagan nu een uitweg door hem een contract voor één seizoen met optie voor nog een tweede seizoen aan te bieden. De nu 31-jarige spits speelde in het seizoen 2017-2018 al eens op het Lisp, waar hij toen elf goals scoorde en negen assists gaf.

Die statistieken willen Yagan en Lierse K. volgend seizoen maar wat graag nog eens behalen. "Ik ben blij dat ik thuiskom", vertelt Yagan op de officiële website van de club. "Toen de eerste contacten opstartten, kreeg ik meteen een flashback naar vroeger. De supporters, de club.. Ik ben blij dat ik voor het eerst sinds een lange periode een volledige voorbereiding kan doormaken. Ik kijk er naar uit de supporters terug te zien in het stadion”.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top