Kan Radja Nainggolan met Cagliari stunten tegen het Inter van Romelu Lukaku?

Serie A | In de Italiaanse Serie A staat er een duel tussen Inter en Cagliari op het programma. Dat is de eerste tegen de laatste en er is één man die de rode draad is in deze wedstrijd: Radja Nainggolan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter verkeert in een bloedvorm en won al negen wedstrijden op rij. Niemand geeft dan ook een euro voor de kansen van Cagliari. Eén man zal alvast bijzonder gemotiveerd zijn en dat is onze landgenoot Radja Nainggolan. Hij trok in 2018 van AS Roma naar Inter, maar sindsdien werd hij al twee keer uitgeleend aan Cagliari. Vorig jaar deed hij het er zeer goed en de Belgische middenvelder hoopte dit seizoen op meer speelkansen onder Antonio Conte. Dat lukte niet, want hij kreeg amper 42 speelminuten in 4 wedstrijden.

Nainggolan en Cagliari is een mooi liefdesverhaal

In januari besloot Inter om hem opnieuw uit te lenen aan Cagliari. Nainggolan was er tussen 2010 en 2014 een smaakmaker, waardoor AS Roma hem aantrok. In Sardinië leerde hij ook zijn toekomstige vrouw Claudia kennen. In 2019 schrok het koppel, want er werd borstkanker vastgesteld bij Claudia.

In januari was duidelijk dat de ex-Rode Duivel geen toekomst meer had in Milaan en een transfer drong zich op. Sampdoria en Fiorentina toonden interesse en er was zelfs een lucratief aanbod uit China. Nainggolan koos echter voor de club van zijn hart en zo kon zijn vrouw in de aanwezigheid van haar familie genezen van haar ziekte. Vorig seizoen was de dynamische middenvelder outstanding met 6 doelpunten en 5 assists in 29 wedstrijden. Dit seizoen was hij voor Cagliari tot op heden goed voor 1 goal en 0 assists in 14 wedstrijden. De club vecht bovendien voor het behoud.

Welke toekomst voor Nainggolan?

De toekomst van Nainggolan lijkt verbonden te zijn aan die van Cagliari. Als de club zich weet te redden, is de kans groot dat de 32-jarige middenvelder aan boord blijft. Hij ligt nog één jaar onder contract bij Inter, dus ofwel verhuurt de club hem nog een jaar, ofwel koopt Cagliari hem definitief over.

Het behoud verzekeren wordt geen makkelijke opgave, want met 22 punten heeft Cagliari twee punten minder dan Torino. De club uit Turijn staat net boven de degradatiestreep, maar zij hebben ook nog een wedstrijd tegoed. Het beloven dus nog negen zéér belangrijke wedstrijd te worden voor Cagliari en de eerste is tegen het Inter van Romelu Lukaku. Zij zijn momenteel zeer goed op dreef en zij willen zich zo snel mogelijk van de eerste landstitel in meer dan 10 jaar verzekeren.

Het duel tussen Internazionale en Cagliari zal aanstaande zondag vanaf 12u30 te zien zijn op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Het programma voor de 30ste speeldag in de Serie A:

Zaterdag 10 april:
Parma - AC Milan: vanaf 18u op Eleven Sports 1

Zondag 11 april:
Internazionale - Cagliari: vanaf 12u30 op Eleven Sports 1
Juventus - Genua: vanaf 15u op Eleven Sports 1
Sampdoria - Napels: vanaf 15u op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top