De Golden State Warriors bleven de afgelopen twee seizoenen niet gespaard van pech. De club moet na drie NBA-titels in de seizoenen van 2015, 2017 en 2018 nu genoegen nemen met een plekje in de onderbuik van het klassement, helemaal niet wat we van hen gewoon zijn.
Na een jaar om snel te vergeten, hadden de Golden State Warriors hoge verwachtingen voor het huidige seizoen in de NBA. Toch moet de ploeg het zonder Klay Thompson doen, want die raakte zwaar geblesseerd in de finale van 2019 en is nog steeds niet op het niveau van weleer. Ook Stephen Curry liet het in dat seizoen afweten, want al na vier wedstrijden kreeg hij te kampen met een handblessure. De ploeg van coach Steve Kerr moest het seizoen 2019-2020 noodgedwongen afsluiten met het slechtste resultaat in de competitie. Waar de Warriors in het seizoen van 2018-2019 nog als winnaar in de Western Conference eindigden, waren ze een jaar later als hekkensluiter helemaal onderaan te vinden.
 
Dankzij de mooie kansen die de ploeg kreeg in de Draft van dit jaar, konden de Warriors de talentvolle James Wiseman binnenhalen. In een eerste wedstrijd tegen San Francisco leken de mannen op weg naar beterschap, tot de pech opnieuw toesloeg. Klay Thompson was net terug van zijn knieblessure maar moest meteen terug van het veld met een blessure aan de achillespees. Het seizoen van de speler is alweer voorbij nog voor het kon beginnen. 
 
Stephen Curry, alleen op de wereld
 
De eindbalans van het seizoen van de Warriors kon opgemaakt worden op basis van de prestaties van één man: Stephen Curry. Na zijn uitval in het vorige seizoen wil Curry vast en zeker wraak nemen. De tweevoudige MVP van de seizoenen in 2015 en 2016 weet maar al te goed dat alleen hij zijn team naar de nodige overwinningen kan loodsen om de Golden State Warriors naar de play-offs te loodsen. Aan zijn zijde spelen ook Kelly Oubre en Andrew Wiggings, maar hun prestaties zijn nog te onregelmatig om van de Warriors een formidabel team te maken. Voorlopig rusten alle kwaliteiten dus op de schouders van Curry.
 
Hoewel de 33-jarige speler dit seizoen al ferme statistieken kon noteren, blijven topprestaties voor het team uit. Curry haalt dit seizoen gemiddeld 29,4 punten per wedstrijd, gemiddeld scoort hij 47,5% van zijn shots. Daarbij is 40,8% van zijn shots goed voor een driepunter. Bovendien maakt hij ook gemiddeld 5,5 rebounds en 6 assists. Het zijn allemaal steengoeie cijfers die de Warriors een veel betere notering moeten opleveren, maar omdat Curry vrijwel alleen op de wereld staat, blijven goeie teamprestaties voorlopig uit. De ploeg moet evenwel hopen dat hun sterspeler niet geblesseerd raakt, want een regelrechte ramp is dan onafwendbaar. 
 
Vernedering tegenover Toronto
 
Een paar dagen geleden toonden de Warriors nog maar eens dat hun kwaliteiten verder dan ooit te zoeken zijn. Tegenover Toronto, dat dertien nederlagen op veertien wedstrijden kreeg te verwerken, werden de Golden State Warriors simpelweg vernederd. Curry en Draymon Green speelden niet mee en een nederlaag van 53 punten leek al bij al nog mee te vallen. “Zag je dat? Ze hebben ons gewoon vernietigd, vernederd. Ik heb er niks meer over te zeggen”, reageerde een teleurgestelde coach Steve Kerr achteraf. De nederlaag staat symbool voor de laagconjunctuur waarin de Warriors zich momenteel bevinden. Intussen stapelde het team al zeven nederlagen op acht wedstrijden op.  
 
In het klassement van de Western Conference staat de ploeg van Curry op een voorlopige tiende plaats. De Warriors konden al 23 keer winnen, maar kregen ook al 27 verloren wedstrijden te verwerken. Om de play-offs te halen, mogen de Warriors dus nog niet veel slechter dan nu presteren. Achter zich staan de New Orleans Pelicans te drummen om de tiende plaats van de Warriors over te nemen. Betere prestaties zijn dus broodnodig, willen de Warriors niet nogmaals de play-offs missen. Het seizoenseinde in de NBA belooft nog spannend te worden voor een van de beste teams in de geschiedenis van de NBA. 
 
Volg de NBA op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.