Enkele leuke weetjes over 'The Princess Diaries' (VTM3)

Volgens de Amerikaanse actrice Anne Hathaway komt er binnenkort een derde deel van ‘The Princess Diaries’ uit. Om dit te vieren verzamelde Proximus Pickx enkele leuke weetjes over de eerste twee delen uit deze komische filmreeks. Wist je trouwens dat de eerste film van de reeks vanavond op de buis te zien is op VTM3?

 

Het leven van de vijftienjarige Mia Thermopolis (Anne Hathaway) wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer ze verneemt van adellijke afkomst te zijn. Haar overleden vader was de kroonprins van het kleine koninkrijk Genovia en nu wordt Mia plots de nieuwe prinses. Dat vertelt haar grootmoeder, koningin Clarisse Renaldi (Julie Andrews), wanneer die haar komt ophalen om in te lijven in het vorstendom. Mia wil haar gewone leven in San Francisco echter niet opgeven en test dan maar het geduld van haar grootmoeder.

Bekijk ‘The Princess Diaries’ vanavond om 20U40 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Anna Hathaway's auditie

De Amerikaanse regisseur Garry Marshall was in 2001 op zoek naar een jonge actrice die de klunzigheid van het personage Mia Thermopolis kon belichamen. Na heel wat jonge actrices de revue te hebben zien passeren, viel zijn oog op Anne Hathaway en wel om een heel grappige reden. Hathaway viel tijdens de audities van haar stoel en dat trok de aandacht van Marshall. Hij ging vervolgens na of Hathaway diezelfde onhandigheid kon nabootsen op scène en de rest is geschiedenis.

Link met ‘Pretty Woman’

Regisseur Garry Marshall kent zijn klassiekers en stopte een easter egg in de eerste film. Tijdens haar allereerste officiële diner breekt personage Mia Thermopolis (Anne Hathaway) per ongelijk een wijnglas waarop de kelner van dienst zegt: “Dat overkomt iedereen weleens.” Gek genoeg is dat exact dezelfde zin die de kelner uit de film ‘Pretty Woman’ (1990) zegt wanneer het hoofdpersonage Vivian per ongeluk een wortel laat wegschieten tijdens een diner. Die ober is trouwens exact dezelfde acteur!

Whitney Houston hielp mee

Niemand minder dan wijlen zangeres Whitney Houston hielp mee bij de productie van de eerste twee The Princess Diaries-films. Nadat Houston in 1992 heel wat succes boekte met ‘The Bodyguard’ (1992) ging ze een carrière in Hollywood tegemoet. Hierdoor vergaarde ze in enkele jaren tijd heel wat ervaring en die kwam van pas toen ze achter de schermen meehielp aan de verfilming van ‘The Princess Diaries’-films.

Anne Hathaway's carrière na de film

‘The Princess Diaries’ was Anne Hathaways eerste grote klus. Maar omdat ze gecast werd als jonge, onhandige en komische actrice had ze moeite om nadien serieuze rollen te pakken te krijgen. “Ik werd niet meer serieus genomen voor de rollen waar geen prinsessenstreken voor werden gevraagd”, aldus Hathaway. Gelukkig voor ons was dit maar van tijdelijke aard.


Films

Bekijk alles
Top