Muziek op je scherm of theater in WhatsApp: de online voorstellingen van deze week

Met de vaccinatiecampagne die traag maar zeker op snelheid geraakt, komt ook de opening van onze cultuurhuizen weer van achter de horizon piepen. Om ons tot die heuglijke dag nog wat te entertainen, wordt er intussen heel wat online georganiseerd. Proximus Pickx selecteerde enkele evenementen die je naar je huiskamer kan halen.

WatchApp

Wat is er leuker om te volgen dan een ontluikende liefde? Of je nu de romantische films verslindt, series over liefde bingewatcht, oude liefdesbrieven herleest, podcasts en hoorspelen beluistert of de buren door de muur heen hoort: een inkijk in een jonge relatie is altijd entertainend. En tegenwoordig verlopen de eerste gesprekken vaak via WhatsApp. Het Antwerpse theatercollectief SKaGeN wil je het gevoel geven dat je de prille liefde tussen Emmi en Leo in real-time kan volgen. Wie een ticket koopt voor het project ‘WatchApp’ wordt toegevoegd aan een WhatsAppgroep, waarin je drie weken lang op elk moment van de dag de gesprekken tussen de twee tortelduifjes stiekem kan volgen.
 
“Geniet van de spanning, van het mee zitten wachten op een antwoord, van alles wat u zo goed kent... Kortom ‘Emmi en Leo’ is een zalige guilty pleasure, uiterst verslavend, maar oh zo leuk”, zegt het theatercollectief. Deze maand start elke woensdag een nieuw WhatsAppgesprek dat drie weken duurt. Voor wie deel 1 al gevolgd heeft, is er nu ook een vervolg. Wie even mee wil gluren, kan dat via deze link.

Ben Howard livestream

De singer-songwriter Ben Howard bracht op 26 maart zijn jongste album ‘Collections from the Whiteout’ uit en zodat de fans het hem toch eens live kunnen horen spelen dit jaar, besloot hij eenmalig en exclusief een optreden te streamen. Op donderdag 8 april om 21u wordt het optreden de wereld rond gestuurd, en dat zal de eerste keer zijn sinds januari 2019 dat Howard en zijn band live spelen. Voor 14,50 euro kan ook jij erbij zijn.
 
Ben Howard zal alle nummers van het nieuwe album voor de eerste keer live spelen in het Goonhilly Earth Station, een verzameling sattelietschotels op het uiterst zuidelijke puntje van Engeland: Lizard Point in Cornwall. Klik hier om je ticket te kopen.

The Lunatics Online

Met wekelijkse optredens en een award voor opkomende komieken met een hele reeks alumni die later grote namen werden zoals Jens Dendoncker, Lukas Lelie, Philippe Geubels, Lieven Scheire en Gunter Lamoot, is improvisatiecomedygezelschap The Lunatics een begrip in Gent en ver daarbuiten. Ze zijn snel, snedig, slim en ook gewoon heel grappig. Ook tijdens de lockdown moeten ze hun improskills op punt houden en daarom organiseren ze op 8 april een online show.
 
Improcomedy wordt gewoonlijk opgebouwd rond suggesties van het publiek, dus moesten de organisatoren een manier vinden om de voorstelling interactief te maken. Zoals steeds bepaalt de kijker wat er gebeurt. Met een pianist en een dj erbij wordt het een waar feestje. Klik hier voor een ticket waarmee je je hele bubbel mee kan laten lachen.

Muziek

Bekijk alles
Top