De Red Bull Flick, het 2v2-toernooi van het merk met de gevleugelde stier en gespeeld op Counter-Strike Global Offensive, is terug voor een nieuwe editie. Stel dus je duo samen en ga de strijd aan met de beste spelers van Europa!

 

De Red Bull Flick, waarover Red Bull een paar dagen geleden communiceerde, is een evenement waar de CSGO-gemeenschap naar uitkijkt. Tot groot plezier van heel wat mensen bevestigde het energiedrankmerk de nieuwe editie van zijn toernooi. Die gaat door in 2V2, een echt kenmerk van het bedrijf in het esportsecosysteem met de Red Bull Clutch, een 1v1-toernooi tussen spelers op League of Legends.

En in deze editie krijgen de deelnemers de kans om te spelen op futuristische maps, die speciaal voor dit evenement zijn gecreëerd en de nadruk leggen op directe confrontaties tussen een klein aantal spelers.

En de spelers zullen de maps tot in de puntjes moeten beheersen als ze hun tegenstander willen overtreffen. Hoewel het schieten een essentieel element blijft van Valve’s FPS, zullen spelers bepaalde plekken op de map kunnen en moeten controleren om punten te scoren. Dit zal de kaarten wat dooreenschudden in een spel waarin degene die zijn wapen het best onder controle heeft meestal een aanzienlijk voordeel heeft.

De beste duo’s zullen de eer hebben om het op te nemen tegen enkele van de beste spelers in het professionele circuit tijdens de grote finale in Helsinki. Dat Pro-AM-event zal Flick Invitational heten! Twee sterspelers van G2 Esports, Nikola “NiKo” Kovac en Nemanja “huNter” Kovac, hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Maar eerst moeten de deelnemers zich een weg banen door de verschillende kwalificatiestadia. In Europa zijn er al vier qualifiers:

24 april: Red Bull Flick EU Qualifier #1
12 juni: Red Bull Flick EU Qualifier #2
24 juli: Red Bull Flick EU Qualifier #3
11 september: Red Bull Flick EU Qualifier #4

Het is dus tijd om een teamgenoot te zoeken en te gaan trainen. Wie weet ben jij wel de volgende Red Bull Flick 2021-kampioen!

Copyright afbeelding: Red Bull Gaming