Sam De Nef: wordt deze zanger de nieuwe Vlaamse Leonard Cohen?

Muziek |

Hij wordt op handen gedragen door niemand minder dan zanger Tamino en radiopresentatrice Linde Merckpoel, hij kreeg een platencontract bij kwaliteitslabel ‘Unday Records’ en hij maakte een ijzersterke debuutplaat. Neen hoor, de prille carrière van muzikant Sam De Nef kan niet meer stuk. Maar wie is deze 22-jarige zanger waar iedereen het over heeft?

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sam De Nef: een artiest om in de gaten te houden

In 2018 behaalde de toen nog maar achttienjarige Sam De Nef met zijn band ‘Danny Blue and the Old Socks’ de finale van ‘De Nieuwe Lichting’. Ze moesten daarin de duimen leggen voor ‘Portland’, ‘Chackie Jam’ en ‘SONS’. Enkele maanden later voltrok zich eenzelfde scenario waarbij de band van De Nef tijdens Humo’s Rock Rally opnieuw op een zucht van een podiumplaats strandde. 

Linde Merckpoel en Tamino zijn fan

‘Dan moet ik het zelf maar doen’, moet Sam De Nef hebben gedacht en hij verkent sinds vorig jaar de wereld zelfstandig als solo-muzikant. Dat deed hij voor het eerst onder het toeziende oog van zijn buurvrouw Linde Merckpoel die hem meermaals uitnodigde in de studio’s van Studio Brussel en later ook aan de zijde van Camille Camille, een Brusselse zangeres met wie De Nef eind oktober het dromerige lied ‘Requiem for a Dreamer’ uitbracht. Om De Nef nog meer aan te moedigen, brak niemand minder dan zanger Tamino een lans voor de 22-jarige singer-songwriter in de media waarop het Gentse ‘Unday Records’ besloot hem een platencontract aan te bieden.

 

Nu al in het rijtje met grootheden

Die eerste plaat kwam er snel, vorige maand om precies te zijn, en Sam De Nef stelde niet teleur. De piepjonge muzikant werd kort na de release van zijn eerste EP 'Lonely Day, Crowded Year' door de gespecialiseerde pers al gauw vergeleken met muzikale grootheden zoals Leonard Cohen en Bob Dylan. Hoe kan het ook anders? De songsteksten op het album zijn tijdloos, melancholisch en bevatten evenveel intimiteit als de eerder vermelde legendes tijdens hun beste jaren, zij het iets meer ingetogen. Met zijn eenvoud en prachtige gitaarakkoorden roept De Nef vanaf de eerste seconde een droomwereld op waarin hij in zeven nummers zijn kwetsbare ziel tentoonstelt, en dat kunnen we enkel maar appreciëren.

Nu al wordt Sam De Nef getipt als hét opkomend talent in de Belgische muziekscene. Wie de start van de mans carrière niet wil missen, raden we aan om te luisteren naar zijn allereerste EP: ‘Lonely Day, Crowded Year’. Hopelijk de eerste van vele.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top