Zelfs de hond is verdacht in aflevering 3 van 'De Mol'

Een nieuwe reisgezel, kandidaten in een trance en klungelen met dominosteentjes, dat is de derde aflevering van ‘De Mol’ in een notendop. Mollenjagers hebben weer heel wat om op te kauwen. Dit is wat ons opviel in deze aflevering. En opgelet: spoilers!

De groep zindert nog na door het vertrek van Kevin, een kandidaat die blijkbaar hoog stond op een pak mollenlijstjes, maar die dan toch samen met Dami het spel moest verlaten. Wanneer ze te horen krijgen dat er een reisgezel bij zal komen, denken ze dan ook dat iemand misschien terugkeert. De speculaties beginnen meteen. Maar neen Sven, de kans dat Jean-Marie Pfaff erbij komt, is klein.
 
De volgende ochtend moeten drie kandidaten tien honden uitlaten in het Olympiapark in München, terwijl twee kandidaten hun baasjes zoeken. Ze zijn namelijk gelijkaardig uitgedost. Jasmien raast voorbij een van de baasjes terwijl de anderen haar zijn (vrij duidelijke) beschrijving doorbellen. Ook Philip maakt zich met zijn niet al te duidelijke beschrijvingen best verdacht. De opdrachten onderweg mislukken faliekant, ook grotendeels door zijn toedoen.
 
Patrick Pickart, een van de bekendste hypnotiseurs van ons land, neemt intussen Noah, Samina en Lennart onder handen. Zij moeten door hypnose hun prestaties verbeteren bij ietwat banale opdrachtjes. Samina eet onder hypnose sneller een citroen (met schil), Noah houdt langer zijn ogen open, maar Lennart kan niet lang genoeg planken op twee schragen. Later kunnen ze nog wat meer geld verdienen door weer uit de hypnose te breken. Alleen Lennart slaagt daar niet in. Gelukkig hadden de anderen voorspeld dat het bij twee van de drie zou lukken, dus de opdracht levert een pak geld op.
 
De hondenwandelaars brengen uiteindelijk ook heel wat geld in het laatje, want ze kunnen raden welke van de tien honden geen baasje heeft. Isidoor “de stoofbuis” levert nog wat geld op voor de pot, en de kleine schattigaard wordt ook nog eens de nieuwe reisgezel die de kandidaten beloofd werd. Hij zal niet mee zoeken naar de mol, maar de kandidaten zullen hem wel moeten aanleren om een rode knop in te drukken.
 
De volgende dag moeten de kandidaten hun beste dominoskills bovenhalen. Hoe meer steentjes ze in één ketting kunnen doen vallen, hoe hoger het bedrag dat ze kunnen verdienen. Ze kunnen ook per duo extra waardevolle steentjes bijmaken, of ze kunnen kiezen voor een pasvraag. Maar niet iedereen mag zijn gekozen steentje naar de 3D-printer sturen.
 
Iedereen knoeit en tikt opgestelde steenjes te vroeg omver (zelfs isidoor doet een duit in het zakje), maar Samina vindt dat ze te veel sukkelt en besluit aan de kant te gaan zitten. Het is uiteindelijk Philip die het op het laatste moment helemaal naar de knoppen helpt. Net wanneer de meeste steentjes overeind staan, gooit hij ze allemaal prematuur omver. Door zijn toedoen brengt de opdracht niets op. Meer zelfs: omdat Jasmien en Katrien pasvragen hebben afgeprint, verdwijnt er 1.000 euro uit de pot. De opbrengst, maar ook de sfeer is onder nul.
 
Bij de eliminatie is het Noah die de minste vragen over de mol juist had. De 18-jarige kandidaat moest meer dan de anderen vechten voor zijn plek, want hij kwam er pas na de eerste opdracht bij. Hij liet zich ontvallen dat hij misschien wel te veel ingezet had op één verdachte.

Vertrouwen of verdenking?

Deze aflevering kwam Philip wel erg prominent als saboteur uit de bus. Ook in de vorige afleveringen was zijn staat van dienst niet onbesproken. Maar zou hij echt als mol zo duidelijk de boel saboteren, of is hij gewoon onhandig? Katrien gooide dan weer ook een hoop dominosteentjes omver. Verdacht voor een chirurg die een vaste hand zou moeten hebben, maar het is dan wel de allereerste keer in het programma dat ze zich een beetje verdacht maakt.
 
Lennart leek bij de hypnoseproef ook wat te mollen. Het ene moment is hij niet diep genoeg gehypnotiseerd om te blijven planken en het andere moment is hij zo in trance dat hij niet meer kan schrijven. Maar laten we niet vergeten dat het best logisch is dat zijn tweede keer planken niet zo goed verliep. Die eerste keer gaf hij zich voluit, en zijn spieren moeten al flink verzuurd geweest zijn.
 
Jasmien was dan weer degene die de cruciale tip meteen ontwaarde om uit te vissen dat Isidoor de hond zonder baasje was. Daarmee bracht ze makkelijk 300 euro op voor de pot. Stelt ze zichzelf daarmee buiten verdenking, of was het net een tactiek om voor een klein bedrag wat vertrouwen te winnen van de groep? Wist ze al dat ze later de kans zou krijgen om die opbrengst weer ongedaan te maken?

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Volg het spoor van De Mol en lees ook onze andere artikels via deze link.

Films

Bekijk alles
Top