#Wereldgezondheidsdag: deze 5 gezondheidsdocumentaires houden je fit en gezond!

Vandaag is het #Wereldgezondheidsdag! Om dat te vieren prijst Proximus Pickx enkele gezondheidsdocumentaires aan die jouw kijk op gezondheid en het leven voorgoed kunnen veranderen. Proost!

 

‘What The Health’ (2017)

‘Is vlees eten nu gezond of niet?’ Die vraag stellen Amerikaanse documentairemakers Kip Andersen en Keegan Kuhn zich in ‘What the Health?’ (2017). Om antwoorden te vinden op deze vraag, praten de twee met een bataljon aan experts die beweren van niet. Zo stelt één professor bijvoorbeeld stellig dat er een directe link is tussen diabetes en een op vlees gebaseerd eetpatroon. Bovendien komen we in deze documentaire te weten dat de vleesindustrie liever niet ingaat op de vraag voor kritische interviews en dat doet toch niet veel goeds vermoeden...

Ontdek ‘What The Health’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

‘The Mind, Explained’ (2019)

Hoe werkt het menselijk brein? Waar worden herinneringen opgeslagen en wat is het effect van angst en stress op onze gemoedstoestand? Deze vragen probeert de mini-documentaire ‘The Mind, Explained’ (2019) te beantwoorden door in gesprek te gaan met experts op verschillende hersen-domeinen. Conclusie van het verhaal? Je brein is allesbepalend en kostbaar. Draag er dus goed zorg voor door onder andere naar deze documentaire te kijken!

Ontdek ‘The Mind, Explained’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Sicko’ (2007)

In 2007 onderzocht de Amerikaanse documentairemaker Michael Moore de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. In ‘Sicko’ vergelijkt Moore het gezondheidssysteem van de Amerikanen met dat van andere landen, waaronder Cuba. Hij komt tot de conclusie dat de Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen enkel op geld belust zijn en de regels naar hun hand hebben kunnen zetten. Hierdoor kwam hij zelfs in de problemen maar gelukkig eindigt alles goed voor Moore, iets wat niet kan gezegd worden over de Amerikaanse gezondheidsindustrie.
 

Rotten (2017)

Gaan we te kwistig om met eten? Betalen we boeren in derde wereldlanden niet veel te weinig? En wat met het voedsel dat nog niet slecht is, maar toch massaal wordt weggegooid? In ‘Rotten’ wordt de voedselindustrie en het wereldwijde consumptiegedrag in vraag gesteld. Zo leren we dat heel wat voedselproducenten niet altijd zo koosjer zijn als ze ons willen doen geloven en dat we de aarde flink onder druk zetten met onze verzuchtingen. Een documentaire die heel wat vragen oproept en daarom niet mag ontbreken in deze lijst.

Ontdek ‘Rotten' nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

‘The Game Changers’ (2018)

James Wilks, een voormalige professionele UFC-vechter gaat uit op onderzoek: is plantaardig eten werkelijk zo gezond? En kan je als professionele sporter een dieet volgen dat volledig plantaardig is zonder dat je prestaties eronder gaan lijden? Om antwoorden te krijgen op deze vragen interviewt Wilks verschillende voormalige topatleten waaronder Arnold Schwarzenegger en de Amerikaanse ultramarathonloper Scott Jurek. Zij tonen aan dat iedereen er beter aan toe zou zijn met voeding op plantaardige basis.

Ontdek 'The Game Changers' nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top