Na het racistische incident met Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby, gisterenavond in het competitieduel op bezoek bij Cadiz, werden zijn ploegmaats onder druk gezet om de wedstrijd toch uit te spelen. "De club heeft zijn spelers nooit aangemaand om terug het veld op te gaan", zo staat vandaag te lezen in een persmededeling van Valencia. "Nadat we van het veld waren gestapt, maakte de scheidsrechter ons na een tijdje duidelijk wat de mogelijke gevolgen hiervan waren. Met een mogelijke straf boven ons hoofd besloten we terug het veld op te gaan. Ook Diakhaby wou dat we de wedstrijd voor hem afmaakten."
De spelers van Valencia verlieten gisteren het veld in het stadion Ramon de Carranza in Cadiz na 30 minuten in de eerste helft, vanwege racistische uitlatingen aan het adres van de Franse verdediger Mouctar Diakhaby. Die kreeg het aan de stok met Cadiz-verdediger Cala.

Diakhaby verliet met zijn team het veld. Een kwartier later kwamen de spelers van Valencia na onderling overleg terug. De verdediger verkoos een vervanging, Cala stond wel weer op het veld. "Wij hebben er vertrouwen in dat dit incident onderzocht zal worden. Wat hier gebeurd is, zou nooit mogen gebeuren in het voetbal. Het is een droevige dag voor onze sport. We steunen Diakhaby dan ook volledig."

In de wedstrijd zelf stond het 1-1 toen het incident plaatsvond, Cala had de score geopend (14.) en Kevin Gameiro maakte de gelijkmaker (19'). Cadiz pakte uiteindelijk nog de zege na een doelpunt van Marcos Mauro (88'). Valencia staat pas 12e in de rangschikking met 33 punten. Cadiz volgt een trede lager met een puntje minder.