Het was niet het weekend van RFC Seraing. Het nummer twee uit 1B kon vrijdag niets rapen op het veld van kampioen Union. Daarnaast verloor het in die match ook nog eens twee sterkhouders.
In de 72e minuut botsten doelman Guillaume Dietsch en middenvelder Sami Lahssaini hard op elkaar toen de goalie een bal wilde onderscheppen en prompt zijn ploegmakker neer torpedeerde. Beiden moesten meteen vervangen worden.

Het duo onderging inmiddels de eerste onderzoeken. Daaruit bleek dat Dietsch een neusbreuk opliep waardoor hij enkele weken langs de kant moet blijven. Met nog drie speeldagen voor de boeg zou zijn seizoen dus wel eens voorbij kunnen zijn. Lahssaini liep dan weer een zware hersenschudding op en moet later deze week nog zijn schouder laten onderzoeken. Ook bij hem wordt er gevreesd voor een onbeschikbaarheid van enkele weken.

Wat met Mikautadze?

Twee opdoffers voor Seraing, dat dit weekend ook al niet op topschutter Georges Mikautadze kon rekenen. De prijsschutter ligt ook nog in de lappenmand nadat zijn international debuut bij Georgië ietwat in mineur gevierd moest worden nadat hij al in de eerste wedstrijd (waarin hij zes minuten speelde) geblesseerd geraakte.