Lierse K. houdt voor het eerst in veertien maanden nog eens de nul op het Lisp

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen en KVC Westerlo hebben zondagavond 0-0 gelijkgespeeld. Een matige pot voetbal leverde zo terecht geen winnaar op. Placca (lat) kwam voor Lierse nog het dichtst bij een doelpunt, al waren de beste kansjes toch eerder voor Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch hield de Lierse defensie stand waardoor het dit seizoen voor de tweede keer een clean sheet kon laten optekenen. De eerste keer dat Lierse K. de nul kon houden dateert al wel van speeldag één toen de Pallieters ook al een brilscore lieten noteren op het veld van... KVC Westerlo.

De 0-0 van zondagavond levert wel twee mijlpaaltjes op. Allereerst kon Lierse K. dit seizoen geen enkel doelpunt scoren tegen KVC Westerlo. Dit is op zich al opmerkelijk aangezien de teams vier keer tegen elkaar speelden.

Eerste amateur

Daarnaast kon Lierse K. voor het eerst in meer dan een jaar nog eens de nul houden in het eigen stadion. Dat lukte voor het laatst op 29 februari 2020 toen de Pallieters nog tegen de degradatie vochten in de hoogste amateurklasse. Lierse K. won toen met 1-0 van Thes Sport.

Een dikke week later werd de competitie stilgelegd door de coronapandemie en startte Lierse K. dus enkele maanden later in 1B. Sinds die start kreeg het de meeste goals binnen in eigen huis (25 tegenover 22 voor Club NXT) en kon het thuis dus geen enkele keer de nul houden... tot zondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top