De 40-jarige Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar Team) heeft de Grote Prijs Indurain gewonnen, een Spaanse eendagskoers uit de Pro Series. Na een heuvelachtige wedstrijd van 203 kilometer met start en aankomst in Estella boekte Valverde zijn eerste zege sinds september 2019. Ben Hermans en Laurens De Plus toonden zich onderweg.
De Grote Prijs Miguel Indurain werd niet alleen genoemd naar de vijfvoudige Tourwinnaar, maar ook in zijn streek afgewerkt: Navarra. De wedstrijd was voor veel deelnemers een opstap naar de Ronde van het Baskenland, een meerdaagse uit de WorldTour, die maandag van start gaat. Er kwamen negen WorldTeams aan de start, en twee Belgen: Ben Hermans en Laurens De Plus.

Movistar toonde zich erg actief in het middendeel van de wedstrijd en zorgde ervoor dat zes vroege vluchters al werden gegrepen op zeventig kilometer van de finish, maar het moest weer achtervolgen toen Hermans bij het ingaan van het laatste wedstrijduur in de aanval ging samen met Luis Leon Sanchez, Ben Swift en Jefferson Cepeda.

De poging van Hermans zat er pas tien kilometer voor de aankomst op door een dubbele aanval van Alejandro Valverde, waarop ook De Plus reageerde. Toch waren Valverde en Alexey Lutsenko de enige renners die de oversteek konden maken naar de sterkste vluchter, Sanchez. Op de steile slothelling kraakte het Astana-duo door een fikse versnelling van Valverde. Lutsenko werd uiteindelijk tweede, Sanchez derde. De Plus finishte als tiende.

Het is voor Valverde de eerste zege sinds de zevende etappe van de Ronde van Spanje 2019, maar voor zijn Movistar Team is het ook de eerste van dit seizoen. Het zorgde voor uitgelaten beelden op de streep. Eind deze maand, op de dag van Luik-Bastenaken-Luik, viert de voormalige wereldkampioen zijn 41e verjaardag.