AC Milan is in de openingswedstrijd van de 29e speeldag in de Serie A niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Sampdoria, dat meer dan een halfuur met een man minder moest spelen na de uitsluiting van de Portugese middenvelder Adrien Silva.
Even voordien had veteraan Fabio Quagliarella de score geopend voor de bezoekers uit Genua, die een grijs seizoen in de middenmoot draaien. Het was zowat de eerste opwinding in een gesloten duel, na een vrijwel kansenloze eerste helft. In het slot daarvan liep Alexis Saelemaekers, die op de rechtsback was gestart, tegen een gele kaart aan. Het was meteen zijn laatste wapenfeit, bij de rust mocht hij in de kleedkamer blijven voor de Fransman Pierre Kalulu.

Milan leek met de rug tegen de muur op een thuisnederlaag af te stevenen, totdat de Noorse invaller Jens Hauge in het slot van de tweede helft de gelijkmaker lukte, op aangeven van Franck Kessié. Diezelfde Kessié trapte in de toegevoegde tijd nog tegen de deklat.

Met het puntenverlies blijft Milan toch maar wat aanmodderen in de Serie A. Met de recente vier op negen zagen ze stadsgenoot en leider Inter reeds uitlopen tot vijf punten. Romelu Lukaku en co gaan zaterdagavond op bezoek bij Bologna en kunnen de kloof nog wat verder uitdiepen. Inter heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld dan Milan, dat stilaan ook de hete adem van Juventus, Atalanta en Napoli begint te voelen.