BIFFF gaat noodgewongen volledig online tijdens paasvakantie

Het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), dat dit jaar vanwege COVID-19 noodgedwongen volledig online plaatsvindt, biedt tussen 6 en 18 april 48 langspeelfilms en 63 kortfilms aan. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt. Er is dit jaar ook een "Infected Section".
 

"Een onlineversie van het festival druist fundamenteel in tegen zijn DNA", zo stelt de raad van bestuur van het festival in een voorwoord. " Het BIFFF wil een warme, hartelijke ontmoetingsplaats zijn voor de liefhebbers van genrecinema en is allergisch voor de 'ieder op zijn eiland'-mentaliteit. Daarom is een online editie een noodoplossing."
 
Op het programma van het festival staan 48 langspeelfilms, waaronder 3 wereldpremières, 9 internationale premières en 4 Europese premières. Er zijn ook 63 kortfilms, waarvan 9 wereldpremières, 5 internationale premières en 8 Europese premières. Er zijn eveneens de traditionele Belgische en Europese competities.
 
De films komen dit jaar opnieuw uit alle delen van de wereld. Onder meer Azerbeidzjan, Puerto Rico, Argentinië, Japan, Brazilië. "Maar er is ook een reis doorheen genres: een Russische hommage aan John Carpenter's 'The Thing' met 'Superdeep', een aanval van een gigantische cyste met CYST, mokerslagen zoals 'Possessor' of films die je uit je slaap houden zoals 'Violation' of 'Honeydew' (met Spielberg Jr in de hoofdrol), ijzingwekkende horror met 'The Closet' en 'Son', een geflipt gore-festijn zoals 'Psycho Goreman', uitzonderlijke documentaires, feel-good movies, spoken, monsters, messen, honden, een mechanisch konijn, een séance via 

Slotfilm is "Riders of Justice" van Anders Thomas Jensen, die eerder al vier prijzen won op het festival.
 
Er is dit jaar ook een zeer aparte sectie, genaamd "The Infected Section": "Het is een bloemlezing van vervloekte films uit 2020, die we toepasselijk 'The Infected Section' hebben genoemd. Elf films uit onze door corona geannuleerde editie die we dit jaar speciaal voor jullie hebben gereanimeerd", luidt het.
 
Wie een film wil bekijken, kan dat doen via www.bifff.net. De kostprijs is 3 euro per film.

Films

Bekijk alles
Top