Het verhaal achter het begin van Jennifer Lopez’ muziekcarrière

Films |

Morgen zendt VTM3 de film ‘Enough’ uit. In deze film zien we een serieuzere kant van de Amerikaanse actrice Jennifer Lopez. Een actrice die na een spetterende vertolking in een andere film besloot om ook als flamboyante zangeres door het leven te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Enough’ (2002) kruipt J.LO in de huid van Slim Hiller, een jonge Amerikaanse vrouw die samen met haar man Mitch een dochtertje krijgt. Na de geboorte van hun dochtertje krijgt Slim echter de voorheen onbetrouwbare kant van haar man te zien en deelt ze in de klappen. Wanneer ze vlucht van haar gewelddadige man denkt ze van zijn streken te zijn verlost. Dit blijkt niet te kloppen en Slim leert om het heft in eigen handen te nemen.

‘Selena’

Het is niet voor het eerst dat Jennifer Lopez een serieuzere rol vertolkt. Dat deed ze ook al in de film ‘Selena’ uit 1997. In ‘Selena’ speelt Jennifer Lopez de Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla-Pérez die in 1995 tragisch om het leven kwam. Het was door deze populaire zangeres te vertolken op het grote doek dat Jennifer Lopez de smaak van een zangcarrière te pakken kreeg en één welbepaalde scène deed J.LO dromen van een carrière als zangeres.

Openingsscène betekent startschot

Die scène was tevens de openingsscène van de film. Hierin geeft Selena (Jennifer Lopez) een concert aan duizenden lokale inwoners uit Texas die fungeerden als figuranten voor de film. Opmerkelijk genoeg werden de figuranten niet betaald, maar zakten ze vrijwillig af naar de filmlocatie om te aanschouwen hoe deze nieuwe jonge actrice hun idool Selena zou vertolken. De zangprestatie van Jennifer Lopez kwam akelig dicht tegen die van de overleden zangeres en zette het stadion in vuur en vlam. De opnames voor de film waren dan ook een shot en de roos en de dag na het inblikken van de scène wist Jennifer Lopez hoe het leven eruit ziet als populaire zangeres met duizenden fans.

Platencontract en albums

Volgens de regisseur van de film, Gregory Nava, was deze scène een kantelpunt voor Lopez. “Ik stond met haar in de kleedkamers en ze vertelde me al bevend van de emoties dat ze dergelijke performances nog wou doen”. Volgens Nava was dat het moment dat Jennifer Lopez een muziekcarrière zag zitten. Na de geweldige recensies van Lopez’ acteerprestaties in ‘Selena’ gingen alle deuren open voor de actrice. Ze kreeg een platencontract aangeboden bij Sony Music Entertainment. In 1999 kwam J.LO met haar eerste album ‘On the 6’. Dit album bevatte enkele hitnummers waaronder ‘If You Had My Love’ en ‘Let’s Get Loud’. In totaal bracht Jennifer Lopez tientallen hits en acht albums uit waarvan ‘A.K.A.’ uit 2014 het laatste was.

Bekijk ‘Enough’ op dinsdag 6 april om ‘20u40’ op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top