Sep Vanmarcke is volledig hersteld van de problemen aan de luchtwegen. Woensdag bleef de West-Vlaming nochtans aan de kant voor Dwars door Vlaanderen nadat hij eerder had opgegeven in Gent-Wevelgem. Bij zijn team Israel Start-Up Nation hebben ze alle vertrouwen in Vanmarcke, die zondag in Antwerpen start als de absolute kopman binnen de ploeg, met daarin onder meer de Belgen Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck.
"Sep Vanmarcke is in orde. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden afgelopen woensdag. Hij kon zo verder herstellen en uitzieken", bekent sportdirecteur Eric Van Lancker. "Zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen kwam eigenlijk nooit in gevaar. Sep kende wat problemen met de ademhaling. Renners die scherp staan zijn natuurlijk veel vatbaarder voor ziektes en andere kleine ongemakken. Dat is nu allemaal achter de rug. Vanmarcke is onze enige leider."

De Oude Kwaremont zal weer een bepalende rol spelen in de koers. Tot tweemaal toe zelfs. "De eerste keer Kwaremont is het nog te ver van de finish. We zijn dan nog niet halfkoers. De tweede doortocht op de Oude Kwaremont zal wat anders worden. Daar komt er zeker een eerste schifting met daarna de Paterberg en de Koppenberg. Bij de laatste keer Kwaremont zitten we al in volle finale. Het punt Oude Kwaremont met Paterberg op 15 kilometer van de eindmeet is en blijft zeer cruciaal. Voor ons moeten Sep Vanmarcke, Jenthe Biermans, Hugo Hofstetter, Reto Hollenstein, Guillaume Boivin, Tom Van Asbroeck en Alexis Renard het doen. En zoals ik reeds zei, alles in dienst van Sep Vanmarcke."