Zaterdagavond staan het nummer één en het nummer twee uit 1B tegenover elkaar. Kampioen Union Sint-Gillis ontvangt RFC Seraing in een wedstrijd die voor de Brusselaars enkel nog voor de eer is terwijl de Luikenaars alles op alles zetten om de tweede plek en het daarbij horende ticket voor de promotiefinale binnen te rijven.
Hoewel Union dit seizoen nog maar twee punten verloor in het eigen Joseph Mariënstadion is coach Felice Mazzu toch op zijn hoede voor de komst van het nummer twee uit de stand. "Ik durf te stellen dat Seraing dit seizoen mooier voetbal speelde dan wij", vertelde de coach op de officiële website van zijn club. "Maar wij hebben hen opgevangen met onze regelmaat. Daarnaast zijn we over het algemeen goed gespaard gebleven van Covid-19 terwijl zij toch wel stevig geraakt werden."

Mazzu verwacht dan ook een lastige match. "Zij gaan heel gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Maar ook wij stappen met een duidelijk doel het veld op. We willen onze resterende matchen voluit spelen en onze reeks van ongeslagen wedstrijden voortzetten tot op het einde van het seizoen."

Selectienieuws

Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder topschutter Dante Vanzeir. De spits blesseerde zich in een oefenduel tegen OHL en komt dit seizoen niet meer in actie. Hamzaoui en Pocognoli zitten wel in de selectie en ook youngsters Sousi en Lubamba mogen hopen op speelminuten.