Kasper Asgreen hoopt zondag in de 105e Ronde van Vlaanderen op een herhaling van de 64e E3 Harelbeke. De 26-jarige Deen van Deceuninck - Quick-Step won vorige week die wedstrijd, terwijl zijn ploegmaat Florian Sénéchal tweede werd.
"We lieten daar een knap staaltje teamwerk zien, ik hoop op een herhaling van dat scenario", vertelt Asgreen. "Als we op dezelfde manier het initiatief kunnen nemen, eindigen we hoog. Om Wout van Aert en Mathieu van der Poel van de zege te houden, moeten ze met aanvallen bestookt worden en laat dat nu net één van onze sterktes zijn."

"We hebben meer dan één kaart uit te spelen", beaamde de Italiaan Davide Ballerini, die Deceuninck - Quick-Step eind februari de zege bezorgde in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik voel me conditioneel zeker nog in orde. Op mij kan de ploeg rekenen. Ik heb wel niet zo'n goede Dwars door Vlaanderen achter de rug, maar dat had te maken met het warme weer."

Woensdag viel Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) net naast het podium in Dwars door Vlaanderen, zondag start de Belgische kampioen van 2018 als één van de schaduwfavorieten. "In Dwars door Vlaanderen werden we allemaal wat gepakt van de warmte. Ook ik", zegt "Mister John Deere". "Zondag zou het al een pak kouder zijn. En dat is wel in ons voordeel, omdat wij allemaal toch wel stevige kerels zijn. Dat zal ervoor zorgen dat we opnieuw kunnen uitpakken met onze manier van koersen in de Vlaamse wedstrijden. Ik denk dan zeker aan de E3 Harelbeke."

Lampaert keek ook uit naar Parijs-Roubaix, maar die wedstrijd werd naar het najaar verplaatst. "Dus wordt het zondag alles of niets. Niemand krijgt een week later een tweede kans. We zijn allemaal wel in topvorm en dus moet het zondag maar lukken."

Tim Declercq is traditioneel de man die voor de troepen van Lefevere het werk moet opknappen in aanloop naar de finale. Maar Lefevere stelde dat hij niet wil dat zijn team zondag al vroeg het werk opknapt. In plaats van kilometers lang aan de kop van het peloton te sleuren, zal Declercq dus een ander tijdsverdrijf moeten zoeken. "Zo zal het lastig koersen worden", lachte Declercq. "Ik kan wellicht een helpende hand bieden in de finale. We zien wel hoe het loopt. Er zijn verschillende scenario's waarin ik mijn teamgenoten kan bijspringen in hun jacht op succes."