Deceuninck - Quick-Stept heeft zondag met Julian Alaphilippe één van de drie topfavorieten in de rangen en met Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Kasper Asgreen en Davide Ballerini houdt Patrick Lefevere nog meer troeven achter de hand.
"Onze sterkte in de breedte is in deze koersen nog altijd onze grootste troef", blikt de ploegmanager vooruit op de Ronde van Vlaanderen. "We moeten ervoor zorgen dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel achter ons moeten rijden, niet andersom. We hoeven zondag voor niemand bang te zijn, gaan uit van onze eigen sterkte. Van Aert is één van de topfavorieten maar hij kende wel al een zwak moment in de E3 Harelbeke en Van der Poel was niet echt schitterend in Waregem."

"We hebben dit voorjaar al mooie dingen laten zien. Ballerini wint de Omloop Het Nieuwsblad, Sam Bennett Brugge-De Panne en in de E3 haden we Asgreen en Sénéchal op één en twee. De jongste twee koersen liep het niet zoals gepland, maar de ambitie blijft groot. We zijn nog altijd nummer een op de UCI-ranking en hebben van alle teams het meeste overwinningen."

"Wel jammer dat we zondag Zdenek Stybar moeten missen. Hij komt wel terug, we nemen geen risico met hem. "