Vorig jaar kwam er voor Julian Alaphilippe op 35 kilometer van de aankomst een abrupt einde aan de Ronde van Vlaanderen. De Fransman knalde op een motorrijder en kwam zwaar ten val. Hij liep daarbij breuken op aan de rechterhand. Inmiddels is de wereldkampioen weer klaar voor de dienst. Dat bewees hij onder meer met ritwinst in de Tirreno-Adriatico en een tweede plaatst in de Strade Bianche.
"Zondag gaan we met een heel sterke ploeg voor het allerhoogste", vertelde Alaphilippe vandaag. "We starten simpelweg om te winnen. De Ronde van Vlaanderen is één van de belangrijkste koersen van het jaar en de motivatie is dan ook groot."

"Ik start zonder revanchegevoelens. Wat vorig jaar gebeurde, ligt achter de rug. We zijn nu 2021. Het was wel heel jammer natuurlijk. Ik wil er niet te veel aan denken wat er zonder die val had kunnen gebeuren. Ik heb er alles aan gedaan om te herstellen. Zondag is er een nieuwe kans."

"Wout van Aert is de topfavoriet en hij en zijn team moeten de koers dan ook maar controleren. Dat moet niet altijd onze taak zijn, toch? Er zijn nog andere kanshebbers, ik denk dan direct aan Peter Sagan. Er zijn altijd verschillende scenario's in De Ronde. Het beste scenario is dat waarin ik win, maar er zitten nog enkele jongens in ons team die het kunnen afmaken."