Nieuw kijkvoer om in april te verslinden op Netflix

Tijdens de extra lange paasvakantie moeten we allemaal nog steeds zo veel mogelijk thuisblijven. Maar niet getreurd, want ook deze maand presenteert Netflix het beste medicijn tegen de verveling: heel wat nieuw kijkvoer op het streamingplatform! Proximus Pickx selecteerde enkele nieuwe releases van de maand april.

The Big Lebowski

Wie deze cultkomedie van de broertjes Coen niet kent, moet al 23 jaar onder een rots leven. Het regisseursduo volgde hun andere enorme hit ‘Fargo’ op met het absurde verhaal van een bowlende stoner die verward wordt met een miljonair die toevallig dezelfde naam draagt als hij. Hij rolt tegen zijn zin in een avontuur samen met zijn maat Walter, een wapenfetisjist en Vietnamveteraan.
 
Dit is geen alledaagse komedie met typische grappen, maar wel een absurde trip vol kleurrijke personages. Jeff Bridges speelt als ‘The Dude’ de rol van zijn leven en gastrolspelers John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi en Philip Seymour Hoffman geven het beste van zichzelf. De film – en dan vooral het hoofdpersonage – is zo populair dat er zelfs een religie rond werd opgebouwd, met wereldwijd intussen ongeveer een half miljoen ingewijde priesters.
 
Ontdek ‘The Big Lebowski’ vanaf 1 april op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Prank Encounters

Op het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ moeten we minstens nog een paar maanden wachten, maar in afwachting krijgen wel iets meer Gaten Matarazzo, die in de serie de rol van Dustin Henderson speelt. Hij presenteert namelijk het programma ‘Prank Encounters’, waarvan op 1 april toepasselijk het tweede seizoen uitkwam.
 
In ‘Prank Encounters’ komen twee onwetende onbekenden elke aflevering samen. Ze denken dat ze voor één avond een job komen uitoefenen, maar dan beginnen de programmamakers met hun voeten te spelen. Voor de lenzen van de verborgen camera’s verandert de avond stilaan in een ware horrorfilm.
 
Ontdek het tweede seizoen van ‘Prank Encounters’ vanaf 1 april op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Serpent

Deze achtdelige miniserie volgt de seriedoder Charles Sobhraj, een meesterbedrieger die in de jaren 70 in Bangkok zijn slachtoffers selecteerde bij het lokale hippietoerisme. Hij stal hun identiteiten en gebruikte hun papieren om de wereld rond te reizen en gestolen juwelen te verkopen. Het was uiteindelijk de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg die hem op het spoor kwam toen hij de moord op Nederlandse toeristen onderzocht. Sobhraj wordt gespeeld door Tahir Rahim, die voor zijn rol in ‘A Prophet’ onder andere de César voor Beste Acteur won en die voor ‘The Mauritanian’ genomineerd was voor een Golden Globe.
 
De opmerkelijke waargebeurde serie heeft niet alleen een Nederlands kantje, maar ook de Belgen zijn vertegenwoordigd. Zo is de serie in duo geregisseerd door Tom Shankland (‘The Missing’) en de Vlaming Hans Herbots (‘Zone Stad’, ‘Vermist’).
 
Ontdek ‘The Serpent’ vanaf 2 april op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Wedding Coach

Geen enkel huwelijk is perfect. Dat weet comedienne Jamie Lee uit persoonlijke ervaring. Nadat ze zelf maar net haar relatie overeind wist te houden tijdens het plannen van haar eigen trouwfeest, helpt ze nu koppels die hetzelfde doormaken. Zij staat hen bij met raad en daad, en vooral met een flinke dosis relativering. Want tenslotte: als je echt van elkaar houdt, is het precieze kleur van de bruidstaart of de bloemen op het altaar niet echt van belang, toch? Jamie Lee redt huwelijksfeesten en tegelijk relaties.
 
Jamie Lee werkte als komiek samen met groten der aarde als Jerry Seinfeld en Chelsea Handler. Later bouwde ze een internationale standupcarrière uit en schreef ze het boek ‘Weddiculous: The Unfiltered Guide to Being a Bride’ over haar huwelijkservaringen. In 2018 was ze de hoofdrolspeelster in de HBO-serie ‘Crashing’. Nu vertaalt ze haar huwelijksexpertise voor echte koppels.
 
Ontdek ‘The Wedding Coach’ vanaf 7 april op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Thunder Force

In een niet zo verre toekomst heeft de wetenschapper Emily Stanton (Octavia Spencer) een manier gevonden om gewone mensen superkrachten te geven. Wanneer haar nieuwsgierige beste vriendin Lydia (Melissa McCarthy) een bezoekje brengt aan haar laboratorium, morrelt ze echter aan de verkeerde knopjes, waardoor ze per ongeluk ‘s werelds enige serum voor bovennatuurlijke krachten toegediend krijgt. Emily en Lydia vormen noodgedwongen het allereerste superheldenteam, maar de misdadigers halen hen al snel in… In deze superheldenfilm wordt alles in elk geval niet al te ernstig genomen.
 
Deze film is geregisseerd en geschreven door Ben Falcone, de echtgenoot van Melissa McCarthy die intussen al voor de vijfde keer met zijn vrouw samenwerkte. Samen maakten ze ook de films ‘Superintelligence’, ‘Life of the Party’, ‘The Boss’ en ‘Tammy’.
 
Ontdek ‘Thunder Force’ vanaf 9 april op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top