Deze week vonden de play-ins van de European Masters plaats. Die fase bepaalde welke teams aansloten bij de ploegen die zeker waren van een plaats op het Main Event. Helaas kon KVM Esports, het enige Belgische team in het toernooi, niet de resultaten behalen die het nodig had om zich te verzekeren van een slot voor het vervolg van het avontuur.

 

KVM Esports, dat enkele weken geleden de Belgische titel pakte na een geweldige BO5 tegen Sector One, heeft nog niet de kans gehad om zijn welverdiende rust te nemen. Want door de Spring Split te winnen, plaatsten de Mechelaars zich automatisch voor de play-infase van de European Masters.

De European Masters is een soort semiprofessioneel Europees League of Legends-kampioenschap dat de beste teams uit de verschillende ERL’s (nationale competities op League of Legends; red.) samenbrengt. Terwijl sommige landen hun kampioenen rechtstreeks naar het Main Event konden sturen, moest KVM Esports zich via een laatste kwalificatiefase een weg banen richting het hoofdtoernooi.

Het avontuur begon goed voor de Mechelaars. Ondanks het hoge spelniveau tijdens deze editie, kwamen de Belgische vertegenwoordigers in groep B terecht waar een kwalificatie voor de Knock-out Stage, de laatste etappe voor het Main Event, zeker haalbaar was. Tegen de Portugezen van For The Win Esports aarzelden onze spelers niet en wonnen ze beide wedstrijden. Hetzelfde scenario kregen we in het duel met het Griekse team Gamespace Mediterranean College Esports. Weinig fouten en een perfect uitgevoerd spelplan zorgden ervoor dat onze vertegenwoordigers zonder moeite de winst over de streep konden trekken.

Het Servische Z10 ESHARK was het enige team dat KVM problemen bezorgde in deze groepsfase. Met elk één overwinning eindigden beide teams op een gelijke stand en dus moest een tiebreaker voor de beslissing zorgen. Die werd gewonnen door Z10 ESHARK. De Serviërs pakten zo de eerste plaats, waardoor ze een voordeel kregen voor de Knock-Out Stage.

Door de nederlaag moesten de Mechelaars het opnemen tegen Schalke 04 Evolution, het academy team van de organisatie die actief is in het LEC en ongetwijfeld één van de sterkste ploegen in de play-ins. En het moet gezegd worden, KVM moest het spel ondergaan. Na twee verloren duels in minder dan 30 minuten tijd waren de Mechelaars verslagen en lieten ze de laatste hoop op een Belgische titel op de European Masters wegglippen.

Toch hebben we nog een zwart-geel-rode vertegenwoordiger in de competitie, in de persoon van Raphaël “Targamas” Crabbé, die support is bij Karmine Corp. Die ploeg is trouwens een van de favorieten voor de titel, ook al zouden een paar andere teams wel eens een groot obstakel kunnen vormen op hun weg richting de beker.

Copyright afbeelding: European Masters