De Champions League maakt deze week zijn glorieuze terugkeer met de heenmatchen in de kwartfinales. Dinsdag ontvangt Manchester City Borussia Dortmund, waar een voetballer speelt wiens naam circuleert in de wandelgangen van beide clubs: Erling Haaland.
Het voetbalseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen, zowel de nationale als internationale competities. Nadien breekt de zomermercato aan, waarin één speler wellicht de hoofdrol zal spelen: Erling Haaland, de piepjonge killerspits van Dortmund. Na een dik jaar bij Dortmund, kan de Noorse goalgetter een volgende stap maken in zijn onwaarschijnlijke opgang richting voetbalhemel.
 
Mino Raiola, zijn spelersmakelaar, schuimde vorige week enkele topclubs af zoals een rocktournee in het gezelschap van de papa van Haaland. Donderdag streek hij neer bij FC Barcelona, alvorens naar de Spaanse hoofdstad en Real Madrid af te zakken. Daarna ging het richting Londen, waar hij de hoge piefen van Chelsea, Manchester United en Manchester City ontmoette.
 
De opvolger van Aguero?
 
Sergio Aguero, een levende legende bij Manchester City, kondigde vorige week aan dat hij niet zou verlengen bij The Citizens. Het bestuur moet dus op zoek naar een opvolger voor zijn goalgetter. En de naam van Erling Haaland gonsde al snel in de coulissen van City. Als er één club in Europa is die de gevraagde transfersom voor de Noor op tafel kan leggen – 150 miljoen euro – is het City wel.
 
Maar de jongste dagen lijken andere clubs het voortouw te hebben genomen in hun pogingen om de Noorse wonderboy aan zich te binden. Real Madrid zou in polepositie staan, maar Barça zit ook nog in de race, net als andere kandidaten. Het dossier Haaland zal deze zomermercato domineren, en dat zal voelbaar zijn op de transfermarkt.
 
City op weg naar de landstitel
 
Het eerste duel tussen City en Dortmund vindt dinsdag plaats op de grasmat van het Etihad Stadium tijdens de kwartfinales van de Champions League. City droomt al meerdere seizoenen van de beker met de grote oren. De troepen van Pep Guardiola zijn goed op weg in de Premier League om zich tot landskampioen te kronen. Het zelfvertrouwen zou hen vleugels kunnen geven in hun missie om ook de beker in het kampioenenbal te veroveren.
 
Dortmund langs zijn kant beleeft een moeilijker seizoen. Het staat slechts vijfde in de stand en zal moeten knokken om volgend seizoen in de Champions League te mogen aantreden. In de vorige ronde schakelden Thorgan Hazard en co FC Sevilla uit, onder meer dankzij een 2-3 zege in de heenmatch in Spanje. Kunnen de Duitsers ook nu weer een stevige bonus weggraaien in de heenmatch?
 
Het programma van de kwartfinales (heenronde):
 
Dinsdag 6 april
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Liverpool: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Borussia Dortmund: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.