Welke subtoppers vinden de aansluiting bij de top van de liga?

Basketbal |

Voor heel wat ploegen in de Euromillions Basketball League wordt de komende week een bepalende periode. Ook voor Spirou Charleroi, Phoenix Brussels, Okapi Aalst en Kangoeroes Basket Mechelen. Elk van deze ploegen wil in het kielzog van de topploegen blijven maar zullen dan wel alles op alles moeten zetten om de overwinning te behalen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Spirou Charleroi - Phoenix Brussels

Als we één eigenschap moeten kiezen die Spirou Charleroi het beste omschrijft dan is het weerbaarheid. Zowel tegen Antwerp als tegen Okapi Aalstar spreide de Carolo's heel wat weerbarstigheid en lef tentoon en dankzij de inzet van kapitein Alex Libert weten de Carolo’s dat ze kunnen terugvallen op iemand die ook in de allerlaatste seconden van een wedstrijd het verschil kan maken. Momenteel staat Spirou Charleroi op de vijfde plaats met zestien wedstrijden gespeeld en kijkt het uit om over Okapi Aalstar te springen naar plaats vier.

Om die sprong te maken moeten ze hun volgende wedstrijd tegen Phoenix Brussels zeker winnen. Dat kan wel eens een koud kunstje worden want Brussels lijkt in tegenstelling tot Charleroi de afgelopen weken heel wat van hun passie voor het basketbalspel verloren te hebben. Ondanks het feit dat Phoenix Brussels begin maart nog won tegen de Carolo’s zijn hun behaalde resultaten tegen de andere ploegen waar ze sindsdien tegen spelen niet om over naar huis te schrijven. In diverse media werd bovendien gesuggereerd dat de spelers niet meer voor hun coach Ian Hanavan wouden spelen. Wat er ook van zij: vanavond moet Phoenix Brussels alles op alles zetten om Spirou Charleroi te verslaan en henzelf terug op de basketbalkaart te zetten.

Okapi Aalstar - Kengoeroes Basket Mechelen

Okapi
Aalstar lijkt teleurstellende resultaten af te wisselen met hier en daar een succesje. Momenteel kampeert de ploeg van nieuwbakken coach Yves Defraigne op de vierde plaats en dat moet volgens de clubleiding een pak beter. Voormalig coach Trevor Huffman werd assistent-trainer en zal de club vanuit die positie verder helpen. De trainerscarrousel heeft voorlopig gemengde resultaten opgeleverd. Okapi won de voorbije weken van concurrent Oostende, maar kon niet winnen tegen de Antwerp Giants en Spirou Charleroi. Komende vrijdag neemt Okapi Aalstar het op tegen de Kangoeroes Basket Mechelen, een tegenstander die ze tijdens hun vorige confrontatie makkelijk opzij zetten.

Mechelen heeft de komende weken een drukke planning voor de boeg. Heel wat uitgestelde wedstrijden moeten ingehaald worden en als dat nog niet genoeg is, kampen diverse spelers die het coronavirus hebben gekregen ook met een conditieachterstand. “Sommige jongens zullen nog hinder ondervinden en minder speelminuten krijgen”, stelt de Mechelse coach Paul Vervaeck. Gelukkig beschikt Mechelen over een sterke kern die hoge ambities mag koesteren in de Euromillions Basketball League, te beginnen tegen Okapi Aalstar.

Volg de duels Spirou Charleroi - Phoenix Brussels (op maandag 12 april om 20u30) en Okapi Aalstars - Mechelen (op vrijdag 16 april om 20u30) op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top