Smeltkroes van culturen in 'Dwars door de Middellandse Zee'

Reizen is nog niet voor de nabije toekomst, dus moet je een andere manier vinden om die vakantiekriebels mee in toom te houden. Gelukkig start vanavond ‘Dwars door de Middellandse Zee’ op Eén. Het programma waarin televisiemaker Arnout Hauben je meeneemt op zijn avontuurlijke tocht.

Als kijker word je vanaf vanavond uitgenodigd om acht weken lang mee op avontuur te gaan met Arnout Hauben. De televisiemaker maakte eerder ook al de gelijkaardige reeksen ‘Rond de Noordzee’ en ‘Dwars door België’. Ook deze keer wordt hij vergezeld door Philippe Niclaes achter de camera en Ruben Callens die de dronebeelden en het geluid verzorgt.
 
 “De reis door de Middellandse Zee is het logische vervolg op mijn tocht Rond de Noordzee”, legt Hauben uit. “De Middellandse Zee is de moeder van alle zeeën: de bakermat van onze beschaving. Nog altijd is de Middellandse Zee de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Die grens is actueler dan ooit. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.” 
 
Smeltkroes
 
De reis start in Gibraltar en eindigt in Jeruzalem. Tussendoor kom je terecht op bekende en minder bekende eilanden. Onder andere de Balearen, Sardinië, Sicilië, Kreta en Santorini passeren de revue.
 
Het programma is niet enkel een avontuurlijk reisverslag, het leert je namelijk ook veel bij over de geschiedenis van de Middellandse Zee. ‘Dwars door de Middellandse Zee’ nodigt je uit om de verhalen achter de populaire vakantiebestemmingen met een frisse blik te ontdekken. Omdat de eilanden precies op de grens liggen tussen Europa en Afrika, bestaat er al eeuwenlang een smeltkroes van culturen. En nergens is die eeuwenoude cultuur zo voelbaar als op de eilanden in de Middellandse Zee.
 
Bekijk ‘Dwars door de Middellandse Zee’ op 5 april om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
 

Films

Bekijk alles
Top