One day, One goal: Bellarabi maakt het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Bundesliga

Bundesliga | Karim Bellarabi viert in juli zijn tien jaar bij Bayer Leverkusen. In dat decennium heeft de Duitse spits zijn stempel gedrukt op de club, maar ook op de Bundesliga. In augustus 2014 had Bellarabi welgeteld negen seconden nodig om het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Duitse competitie te scoren. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks zijn dubbele Marokkaanse en Duitse nationaliteit, heeft Karim Bellarabi slechts één land gekend, voetbalgewijs gesproken dan. Hij begon zijn professionele loopbaan bij Eintracht Brunswick in de Bundesliga 3. Nadat hij zijn club in 2011 meehielp aan een promotie naar de tweede klasse, steeg hij datzelfde jaar nog een klasse hoger want hij werd getransfereerd naar Bayer Leverkusen, een club uit de Bundesliga. 

Met uitzondering van een uitleenperiode van een jaar bij zijn oude club in 2013/14, heeft Bellarabi de club uit Noordrijn-Westfalen nooit meer verlaten. Bellarabi heeft nooit kampioen gespeeld met Bayer Leverkussen. Wel speelden ze een Duitse bekerfinale in 2020, een die ze verloren van Bayern München. Bovendien heeft de Duitse international (11 caps) op een augustusavond in 2014 zijn stempel gedrukt op de annalen van de Bundesliga. 

Dortmund koud gepakt

Op 23 augustus stond Leverkusen tegenover Borussia Dortmund in de allereerste wedstrijd van het seizoen. Borussia was toen al samen met Bayern een van de Duitse topclubs. Bovendien hadden de zwartgelen net een zeer frustrerend seizoen achter de rug, nadat ze de Bundesliga en de Duitse beker aan de Beierse rivalen had moeten laten.

Bayer-aanvallers Stefan Kiessling en Hakan Calhanoglu trapten de wedstrijd af. De bal kwam vervolgens in de voeten van Heung-min Son. De toekomstige Tottenham-speler was geïnspireerd en stuurde linksback Sebastian Boenisch door op doel. De pass was niet sterk genoeg, maar Boenisch wist toch de bal te veroveren en naar Bellarabi door te schuiven. 
 
Tegen de tijd dat Bellarabi de bal onder controle had, was de aanvaller al dicht bij het strafschopgebied. Maar Borussia-verdediger Marcel Schmelzer nam hem in de tang. Hoe kon hij hem omspelen? Met een prachtig poortje dat de Duitse verdediger voor schut zette. Bellarabi, hij stond nu alleen voor doel, spurtte de bal acherna en dropte hem achter Weidenfeller in doel. 

Van een record naar een ander

Vijf Leverkusen-spelers raakten de bal, geen enkele van Borussia. Het kostte Bellarabi en zijn team negen seconden om door het hele Dortmundblok te komen. Een tweede Bayer-doelpunt zou de vlam in het Signal Iduna Park voorgoed doven. 
 
Die avond scoorde Karim Bellarabi het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Bundesliga. Hij brak het record van elf seconden van Giovane Elber uit 1998. Sinds 2015 is de Leverkusen-spits echter niet meer de enige recordhouder, want Kevin Volland van Hoffenheim evenaarde zijn recordtijd in een wedstrijd tegen Bayern.

Bellarabi's naam is ook verbonden aan een ander markant cijfer in de Duits competitie. Het was Bellarabi die het 50.000ste doelpunt in de geschiedenis van de Bundesliga scoorde (dat was op 17 februari 2017). Een prestatie die niemand ooit met zal kunnen delen!
 
Ben je fan van deze reeks? Ontdek dan hoe Dejan Stankovic een wereldgoal scoort vanop de middenstip in de Champions League.
 


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top