Bij Team BikeExchange gaan ze zondag op jacht naar een zege in de Ronde van Vlaanderen, het enige monument dat nog niet op de zegelijst staat van het Australische team.
Michael Matthew is kopman in Vlaanderens Mooiste, Luke Durbridge en Luka Mezgec krijgen een beschermde rol. Daarnaast maken ook Jack Bauer, Amund Gröndahl Jansen, Rob Stannard en Alex Edmondson deel uit van het team.

Matthews liet Dwars door Vlaanderen schieten na zijn deelname in Gent-Wevelgem. "Ik voel me elke koers beter en beter worden. Na Gent-Wevelgem deed ik het wat rustiger aan en nu bouw ik op naar wat komt zondag. Donderdag verkende ik het parcours nog eens en ik kijk uit naar die koers. Na een goede E3 Harelbeke en een sterke Gent-Wevelgem staat onze ploeg er", aldus Matthews.

"Woensdag werd er gewerkt voor Luke Durbridge en hij liet zien dat hij eveneens klaar is voor de Ronde. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar vallen. Je moet een goede ploeg rondom je heen hebben, wil je een mooi resultaat boeken."

Sportdirecteur Matthew Hayman heeft er alvast vertrouwen in. "Al mijn renners hebben al iets laten zien de afgelopen koersen. Wij starten met een sterk zevental in Antwerpen en wij gaan er alles aan doen om Michael Matthews perfect af te zetten in de finale. Alles komt juist goed op het juiste moment. Amund Gröndahl Jansen was wel wat ziek in aanloop naar Dwars door Vlaanderen, maar reed daar toch een goede koers en lijkt dus in orde", aldus Hayman.