Heb je de "easter eggs" in deze films gezien?

Films | “Easter eggs” zijn grappen of verwijzingen die in een film verborgen zitten. Ze zijn vaak moeilijk te zien op het eerste gezicht, maar dat maakt ze des te grappiger eens je ze ontdekt. Proximus Pickx gaat al even op jacht naar enkele van die spreekwoordelijke paaseieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jurassic World

Hoewel slechts één acteur uit het originele Jurassic Park in de 2015 reboot verschijnt (BD Wong als Dr. Henry Wu), is het duidelijk dat regisseur Colin Trevorrow een grote fan was van het origineel. Er zijn genoeg knipogen naar de eerste film, maar hoeveel van jullie hebben gemerkt dat Jeff Goldblums personage, Ian Malcolm, een paar easter eggs krijgt? Kijk goed in het kantoor van dinosaurusliefhebber Lowery (Jake Johnson) en je ziet een exemplaar van een boek genaamd ‘God Creates Dinosaurs’, geschreven door niemand minder dan ieders favoriete rockster-wiskundige, Ian Malcolm.

Star Wars: The Phantom Menace

Als antwoord op Spielbergs compliment om in 'Raiders of the Lost Ark' een ‘Star Wars’-referentie te verwerken, gaf George Lucas in een van de senaatscènes van 'The Phantom Menace' een subtiele knipoog naar de beroemdste film van zijn vriend. Drie leden van het ET-ras zijn te zien in de Senaatskamer, wat suggereert dat de ‘Star Wars’-films en ‘ET: The Extra-Terrestrial’ deel uitmaken van hetzelfde fictieve universum.

The Departed

Er vallen heel wat doden in Martin Scorseses Oscarwinnende maffiamasterpiece, maar wist je dat de veteraanregisseur aanwijzingen heeft neergelegd voor het lot van elk personage in de film? Kijk goed en je zult zien dat er ergens in het shot een "X" te zien is vlak voordat een personage sterft.

Toy Story

Je zou toch niet denken dat een familie-animatiefilm als ‘Toy Story’ zou verwijzen naar een van de engste horrorfilms ooit, of wel? Maar Pixars CGI-trilogie lijkt een grote liefde te koesteren voor ‘The Shining’ van Stanley Kubrick, met referenties gaande van het tapijt in het huis van Sid (dat exact hetzelfde patroon heeft als het Overlook Hotel in ‘The Shining’), tot een bewakingscamera met het modelnummer "OVERLOOK R237" (kamer 237 is de plaats waar Jack Nicholsons personage een van zijn meest angstaanjagende ontmoetingen heeft in ‘The Shining’).

Captain America: The Winter Soldier

Het Marvel Cinematic Universe zit vol verwijzingen naar stripboeken, maar deze easter egg verwijst naar een van de beste films uit de jaren 90. Na Nick Fury's "dood" door toedoen van de Winter Soldier, wanneer een nog springlevende Fury aan het eind van de film naar zijn eigen graf kijkt, staat op de grafsteen het citaat "The Path of the righteous man…", of "Het pad van de deugdzame is bezaaid met obstakels" in het Nederlands, gegraveerd. Het is natuurlijk het begin van het Bijbelvers dat Samuel L. Jackson reciteert in 'Pulp Fiction'. Is Jules Winnfield een SHIELD agent geworden?

Krijg je maar niet genoeg van de easter eggs? Hier vind je er nog meer!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top